Beauty & Fashion

Welk jurkje is het meest geschikt voor welke lichaamsvorm?

Als het gaat om het kiezen van leuke dames jurkjes, is het belangrijk om te begrijpen dat niet elk ontwerp bij elke lichaamsvorm past. Hoewel je natuurlijk vrij bent om te dragen wat je wil en elke lichaamsvorm mooi is, maakt het een wereld van verschil wanneer je een jurk draagt waarin je je zelfverzekerd voelt, dan een jurk dat helemaal niet bij je past. Hier zijn een paar richtlijnen om je te helpen het perfecte jurkje te kiezen voor jouw unieke en prachtige lichaamsvorm.

©  Pexels.com

1. Voor het peervormige lichaam

Bij een peervormig lichaam is het belangrijk om de aandacht naar boven te verplaatsen en het onderlichaam te balanceren. A-lijn jurkjes zijn perfect voor deze lichaamsvorm. Ze benadrukken je slanke taille en vallen losser over je heupen en dijen. Kies jurkjes met opvallende halslijnen of details bij de schouders om de focus naar boven te trekken.

2. Voor het zandloperfiguur

Voor vrouwen met een zandloperfiguur is het belangrijk om hun prachtige rondingen te accentueren. Kies voor nauwsluitende jurkjes die je taille benadrukken. Wikkeljurkjes, kokerjurken en jurken met een riem in de taille zijn geweldige opties. Te losse of ongestructureerde jurken doen je natuurlijke vorm verbergen. En dat is enorm zonde!

3. Voor het appelvormige lichaam

Bij een appelvormig lichaam is het mooi om de illusie van een meer gedefinieerde taille te creëren. Empire jurkjes met een hoge taille zijn ideaal, omdat ze net onder de buste zitten en daarna wijd uitlopen. Ook A-lijn jurkjes kunnen goed werken. Jurkjes met een strakke tailleband, leggen daarin tegen juist nadruk op het breedste deel van je lichaam. .

4. Voor het rechthoekige lichaam

Bij een rechthoekige lichaamsvorm wil je rondingen creëren en je lichaam wat meer vorm geven. Kies voor jurkjes met ruches, plooien, en tierelantijnen om wat textuur en diepte toe te voegen. Peplum-jurkjes kunnen ook helpen om de illusie van een smallere taille te wekken. Jurkjes met een riem bij de taille kunnen ook goed werken om je figuur te accentueren.

5. Voor het omgekeerde driehoekige lichaam

Bij een omgekeerde driehoekige lichaamsvorm wil je de nadruk op je onderlichaam leggen om balans te creëren. A-lijn en fit-en-flare jurkjes zijn ideaal omdat ze meer volume aan de onderkant hebben. Kies jurkjes met interessante prints, patronen of details in het rokgedeelte om de aandacht te trekken. Ook strapless jurken kunnen goed werken om je schouders en bovenlichaam te benadrukken.

©  Pexels.com

Onthoud dat deze richtlijnen slechts suggesties zijn. Het belangrijkste is dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in je jurkje. Experimenteer met verschillende stijlen en ontwerpen om te ontdekken wat het beste bij je past. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je er fijn bij voelt. Nog op zoek naar leuke en goedkope jurkjes? Er is een jurkjes sale bij Loavies die je niet wilt missen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *