Beauty & Fashion

Haarstyling producten: Welke heb je nodig?

Vroeger had je gewoon gel en pomade, toen kwamen er steeds meer producten bij en inmiddels heb je een heel onderzoek nodig om het juiste product te vinden. Met het juiste product kun je je haar precies zo stylen als je wil. Weet je niet precies welk product jouw gewenste resultaat geeft? Dan is dit artikel voor jou! We gaan in op verschillende producten zoals gel, wax, haarspray en nog meer.

© Pixabay.com

Gel

Een geleiachtige substantie wat je het beste kunt gebruiken in kort haar. Gel werkt het beste op handdoekdroog haar. Je haren worden hard wanneer de gel is opgedroogd en je haar blijft de hele dag zitten. Je kunt gel in verschillende sterktes kopen. Welke sterkte je nodig bent, hangt af van je haarlengte en hoe eigenwijs je haar is.

Wax

Haarwax lijkt het meeste op gel. Het verschil is dat wax je haar niet zo hard maakt als gel. Hierdoor kun je wax in elk haartype gebruiken en je haar gericht stylen. Daarnaast kun je wax het beste op droog haar aanbrengen.

Pomade

Ken je de vetkuiven van vroeger nog? Hiervoor werd pomade gebruikt. Het is een soort gel die vettiger is en niet hard wordt. Vroeger werd pomade op oliebasis gemaakt. Tegenwoordig kun je pomade ook op waterbasis kopen waardoor je haar minder vet wordt en je je haar makkelijker kunt wassen. Je gebruikt pomade op droog haar en je kunt hiermee dankzij de sterkte ook half lang tot lang haar mee stylen.

© Pixabay.com

Haar pasta en clay

Met deze producten kun je je haar de hele dag re-stylen. Je gebruikt beide producten op kort tot middellang haar en ze geven je haar een matte finish. Het verschil tussen pasta en clay is de textuur. Clay heeft een droge structuur en warm je met je handen op voordat je het in je haar smeert. Pasta heeft een pasta structuur en is gemakkelijk over je haar te verdelen.

Haarmousse en crème

Met een haarmousse of crème kun je je haar subtiel stylen. Denk bijvoorbeeld aan volume geven of krul ondersteunen. Daarnaast bieden sommige haarmousses en crèmes ook bescherming bij de hitte van het föhnen of de stijltang.

Haarspray

Met een haarspray verstevig je het model van je haar nadat je je haren met hitte hebt gestyled. Haarspray geeft je haar een finishing touch en beschermt je kapsel tegen weersinvloeden. Je kunt haarspray dus in combinatie met een mousse of crème gebruiken.

Het juiste product aanschaffen

Nu je beter de verschillen in de haarstyling producten kent, kun je op zoek naar je nieuwe favoriet. In de webshop van Cosmeticvibe kun je verschillende haarstyling producten vinden. Zo kan elke haarstijl naar wens gestyled worden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *