Beauty & Fashion

Zo kies je de trouwjurk bij jouw figuur

De grote dag staat gepland, alles is geregeld en nu is het tijd om de trouwjurk uit te zoeken. Eenmaal op het internet aan het speuren raak je verstrikt in het brede en diverse aanbod van vormen, maten, kleuren en stijlen. Je vraagt je af welke trouwjurk bij jouw figuur zou passen en hoe je dit uit kunt zoeken. Niet de gemakkelijkste klus en dat begrijpen we. Nou, goed nieuws: dat gaan we in dit artikel uitleggen. Laat je inspireren!

© Pixabay.com

Een peervormig figuur

Heb jij een peervormig figuur? Denk: smalle schouders en een prachtig stel heupen? Dan zijn er ook voor jou genoeg trouwjurken die jouw lichaam prachtig laten uitkomen. De perfecte modellen hiervoor zijn A-lijn trouwjurken of een prinsessen trouwjurk. Bij dit type jurken gaan de aandacht naar het lijfje en je smalle taille. Mocht je niet zo blij zijn met je heupen, dan wordt dit gecamoufleerd met de losvallende rok.

Een appelvormig figuur

Wanneer je heupen net zo breed zijn als je schouders, spreken we van een appelfiguur. Dit betekent dat je een minder gedefinieerde taille hebt maar wel mooie, lange benen. Voor dit type figuur kun je het beste kiezen voor een A-lijn trouwjurk zodat de focus ligt op je buste. Ook een empire trouwjurk met een split is ideaal om jouw mooie benen uit te laten komen.

Een zandloper figuur

Een volle boezem, smalle taille maar wel heupen: jij bent gezegend met een zandloperfiguur. Een strapless jurk of een jurk met een goed decolleté passen bij jouw figuur. Ook een fishtail of fit & flare trouwjurk zullen jouw prachtig staan.

© Pixabay.com

Een recht figuur

Bij een recht figuur zijn je schouders, taille, en heupen ongeveer allemaal in dezelfde lijn. Met subtiele rondingen wil je toch graag accent leggen daarop: een A-lijn trouwjurk met een lage taille is daarom perfect voor jou. Het lijfje loopt net wat langer door dan bij een normale A-lijn trouwjurk en zo kun je je taille wat meer laten zien. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *