Lifestyle & Interieur

Wat zijn de beste Chromebooks?

Als je laptop niet meer goed werkt, dan ben je nu ongetwijfeld op zoek naar een vervangend exemplaar. Het vervelende van het zoeken naar een vervangend exemplaar is dat er zoveel laptops zijn waaruit je kunt kiezen dat het haast onmogelijk is om meteen voor de juiste te kiezen. Misschien heb je wel eens gehoord van een Chromebook. Dit is een fraaie vervanging voor je oude laptop. Zeker als je nu gewend bent om steeds op een trage pc of een trage laptop te werken en je nu niet zoveel geld op zak hebt om een dure laptop te kunnen kopen. Als je je computer vooral gebruikt voor het lezen van e-mailberichten, even op Facebook wilt kijken en wilt browsen, dan is een Chromebook een goed alternatief. Er zijn verschillende Chromebooks die je kunt kopen, maar welke is nu de beste? En om te beginnen: wat is een Chromebook eigenlijk?

© Pixabay.com

Een Chromebook

Natuurlijk is het wel handig om in het beginsel te weten wat een Chromebook is. Chromebooks zijn laptops die gemaakt en ontworpen door Google. Een Chromebook is een laptop die vooral gemaakt is voor mensen die veel tijd online besteden. Je kunt he vergelijken met Windows of met Linux. Chromebooks zien eruit als een gewone laptop. Ze zijn ook snel en veilig en ondersteunen daarnaast ook meerdere gebruikers. De beste Chromebook heeft daarentegen wel de eigenschap dat ze aanzienlijk minder kosten dan een gemiddelde laptop. Je kunt het dus zien als een budget laptop. Alhoewel de prijsverschillen helemaal niet meer zo groot zijn met traditionele laptops. Als je even snel wat op de computer wilt doen, is een Chromebook zeker wel handig. Een van de belangrijkste eigenschappen is dat een Chromebook snel opstart. Met ongeveer acht seconden, kun je direct gebruik maken van de laptop. Daarnaast is ook het batterijgebruik veel minder dan met een traditionele laptop. Er wordt gezegd dat sommigen wel 13 uur lang gebruik kunnen maken van hun Chromebook. Dit is natuurlijk niet gek, als deze voornamelijk wordt gebruikt voor internet gebruik en tekstverwerken en browsen. Dit verbruikt veel minder energie dan wanneer je er spelletjes op zou spelen.

© Pixabay.com

Wat zijn de beste Chromebooks?

En dan is het de hoogste tijd om te kiezen voor een geschikte Chromebook. Waaruit kun je kiezen en welke zijn de beste?

  • Acer Spin 5 CP514-1H-R0PF
  • Lenovo IdeaPad Flex 3 32BB002GMH
  • Lenovo Ideapad 3 82C100YMH

De Acer Spin 5 is een Chromebook met maar weinig intern geheugen, namelijk 8 GB. Dit is overeenkomend met de andere twee Chromebooks. Met een kloksnelheid van 2,3 GHz is het wel een koploper op de andere twee. Alle drie de Chromebooks hebben ongeveer 64 GB aan opslaggeheugen. Dit is ideaal wanneer je bestanden op wilt slaan op de laptop of wanneer je muziek wilt opslaan om later te beluisteren. De Lenovo IdeaPad Flex 3 en de Lenovo IdeaPad 3 hebben beiden een Intel Celeron processor, terwijl de Acer Chromebook een AMD Athlon Silver processor heeft. Voor alle drie geldt wel dat ze tegen een goedkope prijs aan te schaffen zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *