Lifestyle & Interieur

Loop jij ook onnodige risico’s zonder woonverzekering?

Wist je dat veel mensen helemaal geen woonverzekering hebben? Hoor jij hier ook bij? Dan is het tijd om eens te kijken of dit wel zo verstandig is. Je woning is namelijk een van de dingen waar je het meeste geld aan uitgeeft per maand. Is het niet omdat je huur betaalt, dan wel omdat je de woning gekocht hebt en de hypotheek moet aflossen. Om van je woning ook echt een thuis te maken, heb je het waarschijnlijk ingericht met spullen waar je een goed gevoel van krijgt. In de loop der jaren heb je veel geld in je woning gestoken. Stel nu dat er brand uitbreekt waardoor je hele woning in de as gelegd wordt. Ben je dan in staat om deze schade te herstellen? Zonder woonverzekering geldt voor 99% procent van de mensen dat ze hun woning niet meer kunnen herbouwen. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede woonverzekering afsluit. Wij laten je in dit artikel zien hoe je dat goed kunt doen. 

© Pexels.com

Je woning verzekeren kan heel veel problemen voorkomen

Een veel gehoord argument is dat mensen denken dat ze hun woning niet hoeven te verzekeren, omdat ze toch niets van waarde in hun huis hebben staan. Bijna altijd onderschat men dan wat hun inboedel waard is. Je woning verzekeren kan namelijk altijd uit. Het gaat er namelijk niet alleen om of je een enkel ding uit je inboedel kunt vervangen met je spaargeld, het gaat er ook om of je in staat bent om in een keer alles wat in je huis staat, opnieuw te kopen. Hier moet je een behoorlijke buffer voor hebben en daarom is het belangrijk dat je een inboedelverzekering afsluit. Met deze polis kun je vele vormen van schade door je verzekeraar laten uitkeren. Gebeurt er dus een keer een ongelukje in je huis, dan hoeft dit niet meteen tot financiële problemen te leiden. Je kunt gewoon een telefoontje plegen naar je verzekeraar en deze zal je laten weten hoe je probleem opgelost kan worden. Ook goed om te weten: je inboedelverzekering helpt je ook wanneer je schade hebt opgelopen als gevolg van cybercrime. 

Als je een huis gekocht hebt, is de opstalverzekering belangrijk 

Als je een huis huurt, heb je genoeg aan een goede inboedelverzekering. Hiermee kun je namelijk schade aan je inboedel laten uitkeren. Je huisbaas is verantwoordelijk voor het pand waarin je woont. Anders ligt dit wanneer je je woning gekocht hebt. In dat geval ben je degene die verantwoordelijk is voor het herstel van schade aan je pand, wat meteen duidelijk maakt dat een verzekering van groot belang is. Sluit daarom altijd een opstalverzekering af wanneer je de eigenaar bent van de woning waar je in woont. Raakt je woning (zwaar) beschadigd, dan kun je een beroep doen op je verzekeraar om dit alles weer te herstellen. Zo voorkom je dat je je woning kwijtraakt. Sterker nog; je kunt ook je tijdelijke vervangende woonruimte bekostigen met je opstalverzekering. 

© Pexels.com

Zorg er altijd voor dat je verzekering op jou afgestemd is

Een goede verzekering is een pakket dat volledig op jou afgestemd is. Je kunt dit tot in de puntjes regelen door aanvullende polissen toe te voegen. Hiermee kun je nog meer voordeel uit je verzekering halen. Denk bijvoorbeeld aan een polis voor je ruiten, of een voor je mobiele elektronica. Er is veel mogelijk, dus bekijk de opties op de site van je verzekeraar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *