Lifestyle & Interieur

Welke autoverzekering heb jij nodig?

Een auto is duur en voor veel mensen ook van cruciaal belang om hun leven op een prettige manier te kunnen leiden. Als er iets met jouw auto gebeurt, zou het vervelend zijn als je niet kan opdraaien voor de kosten die daarbij komen kijken. Een goede autoverzekering, zoals één van de verzekeringen van Allianz Direct, is daarom echt hard nodig. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. We zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje en vertellen welke jij het beste kan nemen.

© Pexels.com

De WA-verzekering

Als je in Nederland woont en een auto hebt, ben je verplicht om een WA autoverzekering af te sluiten. De WA-verzekering dekt de kosten die jij met jouw auto per ongeluk toebrengt aan anderen. Als je auto tien jaar of ouder is, wordt het niet aangeraden om naast de WA-verzekering nog andere verzekeringen af te sluiten. Dat is simpelweg niet voordelig. Er bestaan namelijk nog een paar aanvullende verzekeringen voor je auto die we hieronder zullen uitleggen.

De beperkt Cascoverzekering

Je kan ervoor kiezen om bovenop je WA-verzekering nog een beperkt cascoverzekering af te sluiten. Dat kost per maand tot 15 euro meer. Met de beperkt cascoverzekering is niet alleen schade aan de ander, maar ook schade aan je eigen auto gedekt. Belangrijk hierbij is dat de schade aan eigen auto wel moet komen door invloeden van buitenaf en niet door jezelf. Bij invloeden van buitenaf moet je denken aan extreme weersomstandigheden zoals hagel of storm, schade door diefstal of vandalisme. Een beperkt cascoverzekering wordt aangeraden bij auto’s met een leeftijd tussen de vijf en tien jaar.

© Pexels.com

De all-risk-verzekering

De all risk verzekering is de meest veilige autoverzekering die je kan kiezen. Deze is wel een stukje duurder dan de beperkt cascoverzekering. Denk aan zo’n 75 euro per maand. Als je een aantal schadevrije jaren weet op te bouwen, kan dit wel teruglopen tot een euro of dertig per maand. De all risk verzekering neem je in plaats van een beperkt cascoverzekering. De all risk verzekering dekt niet alleen schade aan je auto door invloeden van buitenaf, maar ook schade die je zelf per ongeluk hebt toegebracht door bijvoorbeeld slippen of botsen. Omdat de all risk verzekering wel vrij duur is, heeft het niet zo veel zin om hem bij een oudere auto af te sluiten. De all risk verzekering wordt eigenlijk alleen aangeraden als je een auto hebt die jonger is dan vijf jaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *