Lifestyle & Interieur

Kies je voor een inbouw of vrijstaand bad?

De huidige badkamer biedt altijd wel ruimte voor een bad. Ze zijn er in verschillende afmetingen en vormen zoals het bekende ligbad, het hoekbad of het zitbad. Het ligbad is natuurlijk de prettigste vorm omdat je languit kunt badderen.

© Pixabay.com

Inbouw bad

Vroeger werden de ligbaden ingebouwd, maar steeds meer mensen kiezen nu voor een vrijstaand bad. Bij een inbouw bad wordt een ombouw geplaatst die vervolgens betegeld wordt. Het bad wordt ondersteund door een houten frame of door gasbetonblokken. De afwerking kan met tegels, maar er zijn ook speciale panelen verkrijgbaar. Voordeel van een inbouw bad is de strakke afwerking en de mogelijkheid om een rand aan te brengen om badspullen kwijt te kunnen.

Vrijstaand bad

Een vrijstaand bad staat in feite op pootjes in een ruimte. Het bad kan tegen een muur worden geplaatst of vrij in de ruimte. Het bad is vooral toepasbaar in de grotere badkamer. Een vrijstaand bad oogt exclusief en elegant en past uitstekend in een design badkamer. Een gangbare maat is 180 bij 80 centimeter in een ovale of rechthoekige vorm. De hoogte is meestal zo’n 60 centimeter. Dit is mogelijk een nadeel omdat de instap wat lastiger is.

© Pixabay.com

Materialen van baden

Voor baden worden verschillende materialen gebruikt. Acryl wordt het meest gebruikt omdat deze kunststof warm aanvoelt en het badwater lange tijd op temperatuur houdt. Acryl is er in verschillende kwaliteiten. De kwaliteit wordt vooral bepaald door de samenstelling en de dikte van de kunststof. Solid Surface is een materiaal wat bestaat uit polyester, acryl en verschillende harsen. Met pigmenten wordt de kleur bepaald. Het materiaal heeft geen poriën waardoor het erg hygiënisch is. Enige nadeel is dat het materiaal koud aanvoelt. Solid Surface is duurzaam dankzij het massieve materiaal en is nagenoeg krasvrij.

Kies je voor een natuurproduct dan is natuursteen een mogelijkheid. Een marmer bad is de ultieme vorm van luxe. Een bad wordt uit één stuk gemaakt en is daardoor sterk en duurzaam. Een nadeel is mogelijk het prijskaartje. Een goedkoper alternatief is composiet. Composiet is een polyester met marmerpoeder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *