Lifestyle & Interieur

Waarom zijn jaloezieën zo mateloos populair?

Voor wie het nog niet opgevallen is: jaloezieën vormen echt dé raambekleding trend van 2022. Kijk maar eens goed om je heen bij jou in de buurt. Zijn er onlangs nieuwe buren komen wonen? Tien tegen één dat er donkere jaloezieën voor het raam zijn geplaatst. Waarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor donkere jaloezieën? Het geeft de woning direct een moderne, chique uitstraling, zowel vanaf de binnenzijde als buitenzijde bezien. Welke jaloezieën kies jij? We nemen de mogelijkheden in dit blog met je door.

© Pixabay.com

Hip interieur met jaloezieën

Mag jouw woonkamer een andere look krijgen? Met behulp van jaloezieën tover je de woonkamer snel om tot een rustiek Scandinavische sfeer, of geef je ‘m juist een grand café look.

 • Creëer je eigen grand café look & feel met de juiste woonaccessoires. Hier horen o.a. goud glanzende accessoires bij, donkere jaloezieën, smoked glaswerk, hoogglans vazen en houten of natuurstenen vloeren. Het is een heerlijk luxe, moderne sfeer die heel mondiaal aanvoelt en perfect professioneel oogt.
 • Rustic Scandinavian. Deze stijl brengt je naar koude, Scandinavische sferen. Houten huizen met een rustiek, lichte en natuurlijke inrichting. Hier geen hoogglans, maar juist matte pasteltinten voor praktische de hele inrichting, waaronder de jaloezieën.
 • Landelijk modern. Het landelijke interieur oogt lommerrijk, het is modern ingericht met een landelijk karakter. De bijpassende jaloezieën kunnen eigenlijk iedere tint hebben en van ieder materiaal zijn vervaardigd.
© Pixabay.com

Welke soorten jaloezieën zijn populair?

De 4 meest voorkomende en best verkopende soorten jaloezieën zijn:

 • Houten jaloezieën
 • Bamboe jaloezieën
 • Aluminium jaloezieën
 • PVC jaloezieën

Je vindt ze terug in de collectie van Topjaloezieën. Deze jaloezieën hebben elk hun eigen uitstraling én product eigenschappen.

 • Zoek jij jaloezieën voor een vochtige ruimte bijvoorbeeld, dan kom je al snel uit bij PVC of aluminium jaloezieën. Deze jaloezieën kies je bijvoorbeeld voor de badkamer, of voor de keuken.
 • Wil jij de jaloezieën regelmatig volledig omhoog trekken? Kies dan voor bamboe jaloezieën. Doordat bamboe een licht materiaal is en uiterst dun is, ontstaat er een slechts een dunne strook van opgetrokken latjes.
 • Ook is bamboe zeer handig bij het kiezen van een ruime breedte. Doordat dit materiaal zo licht van gewicht is, blijft het gemakkelijk bedienbaar.
 • Hout en bamboe jaloezieën kennen beiden een zeer rustieke uitstraling, maar zijn ook in hip bruin verkrijgbaar waardoor je ineens uit de landelijke sfeer stapt.
 • Aluminium jaloezieën zijn extra voordelig in aanschaf en kennen een prachtig lichteffect.
 • PVC jaloezieën hebben de mooie uitstraling van hout, alhoewel het natuurlijk kunststof betreft. Hierdoor zijn ze prima geschikt voor vochtige ruimtes.
 • Jaloezieën zijn in verschillende richtingen verstelbaar, daardoor bepaal je zelf de mate van inkijk in je woning of het algehele zicht wat je op de buitenruimte wilt hebben. Je kunt ze zelfs helemaal afsluiten, waardoor zij ook een zonwerend effect bieden.

Weet jij al welke jaloezieën het beste passen binnen jouw interieur? Raambekleding bepaalt eveneens in een belangrijke mate de sfeer binnen je interieur. Voor welke jaloezieën je ook kiest: je woning oogt ineens een stuk strakker en moderner.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *