Horoscoop

Mijn sterrenbeeld is Steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok is toepasbaar op mensen die geboren zijn tussen 19 januari en 16 februari. Allerlei eigenschappen maken de Steenbok tot wat hij of zij is en naast de sterke en zwakke punten van mensen met dit sterrenbeeld worden zij ook gekenmerkt door een onderscheidend liefdesleven, vriendschapsrelaties en een carrièrepad.

Mijn sterrenbeeld is Steenbok
© Pixabay.com

Wat kenmerkt jou als Steenbok?

Sterke en zwakke punten

Steenbokken hebben een betrouwbaar, gedisciplineerd en verantwoordelijk karakter. Ze zijn zeer ambitieus en moeten altijd een doel hebben om na te streven in het leven. Dit doel geeft het leven een betekenis. Een Steenbok is ook erg geduldig in het nastreven van deze ambities en geeft de strijd zeker niet snel op. Dit zorgt er ook voor dat Steenbokken zich goed kunnen concentreren en van een actieve houding voorzien zijn. De Steenbok houdt van verbondenheid op intellectueel niveau en lacht graag. Daarnaast kunnen ze goed luisteren naar de gevoelens van anderen. Hun eigen emoties zullen ze echter niet snel laten zien door hun afstandelijke karakter.

Je zou kunnen zeggen dat dit sterrenbeeld het leven in zwart en wit ziet. Dit zorgt soms voor een pessimistisch, negatief beeld van de wereld, waarbij ze zichzelf en het leven te serieus kunnen nemen. Ook kunnen ze hierdoor vaker uit hun humeur zijn dan anderen, zeker als dingen niet gaan zoals zij hadden gewild. Daarnaast gunnen Steenbokken anderen niet heel veel, kunnen ze tè zuinig zijn en soms ongevoelig overkomen door het achterhouden van hun gevoelens.

Relaties en vriendschappen

Op het gebied van relaties zijn Steenbokken erg liefdevol, maar het kan een tijdje duren voor deze onvoorwaardelijke liefde getoond wordt. Als ze je niet kennen, zijn ze op emotioneel gebied namelijk moeilijker te bereiken. Echter, wanneer een Steenbok je vertrouwt, geeft hij of zij zich helemaal. Door de serieuze houding van een Steenbok worden zaken als liefde ook serieus genomen en geliefden, zoals familie, partners en vrienden, worden goed beschermd. Dit kan ook zorgen voor een enigszins jaloerse eigenschap, maar dit zal niet snel getoond worden. Steenbokken zijn betrouwbaar, eerlijk en zorgzaam voor hun geliefden. De Steenbok voelt zich het beste thuis bij Vissen, Kreeft, Maagd, Schorpioen of Stier.

Mijn sterrenbeeld is Steenbo
© Pixabay.com

Carrière

Een Steenbok is zoals gezegd een erg ambitieus mens, wat uiteraard ook terugkomt op het gebied van werk en een carrière. Met veel discipline streven Steenbokken hun doelen na en geven niet op tot deze zijn bereikt. Ze gaan voor het beste resultaat en zijn hierdoor ook erg veeleisend voor zichzelf en voor anderen. Ook beschikken Steenbokken over zelfvertrouwen en hebben zij een praktische houding. Deze eigenschappen zorgen meestal voor een succesvolle carrière.

Steenbokken werken tevens erg autoritair en geordend. Dit betekent dat het mensen zijn die goed gedijen in leidende functies en een overtuigend karakter hebben. Samenwerken kan echter wel een lastig punt zijn voor Steenbokken. Ze kunnen namelijk wat egoïstisch zijn en minder goed rekening houden met de mening en emoties van andere mensen. Daarentegen zijn het betrouwbare mensen die altijd hun afspraken nakomen en doen wat ze beloven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *