Horoscoop

Mijn sterrenbeeld is Maagd

Maagd is het astrologische teken van mensen geboren tussen 23 augustus en 22 september. De Maagd is na Stier het tweede aardeteken en het wordt, net als Tweeling, geregeerd door de planeet Mercurius. De Maagd is echter ordelijker, voorzichtiger en analytischer dan de Stier en de Tweeling. Ze benaderen dingen verstandelijk en zintuiglijk: ze hebben een systemische benadering van levensproblemen. Een Maagd helpt graag mensen en heeft sterke morele principes. Ze zijn nuchter, rustig en slim. Ook zijn ze kritisch en selectief en ze zullen niet snel het achterste van hun tong laten zien.

Mijn sterrenbeeld is Maagd
© Pixabay.com

Sterke en zwakke punten

Een Maagd denkt goed na over dingen en werkt aan de hand van een eigengemaakt plan naar een doel toe. Hierbij overweegt de Maagd zorgvuldig de voor- en de nadelen van verschillende keuzes. Nadeel daarvan is dat ze zo aan het wikken en wegen zijn dat ze soms uiteindelijk geen beslissing weten te nemen.
Maagden houden vaak van woordspelletjes en grapjes, maar wat in hun nadeel kan werken is dat ze dingen vaak letterlijk opnemen, dus pas op hoe je dingen formuleert en wat je belooft aan de Maagd! Zoals de behulpzaamheid van de Maagd een voordeel is, zo is het nadeel dat ze deze zelfde bereidheid om te helpen ook van een ander verwachten: ze zien het als iets vanzelfsprekends. Dit kan voor pijnlijke situaties zorgen.
In de eerste instantie kan de Maagd overkomen als bescheiden, zelfs preuts, maar veel Maagden kunnen deze conventionele en morele houding plotseling opzij schuiven en dan hun gevoelens en wensen duidelijk kenbaar maken! Hierin zijn ze echter niet grenzeloos. Maagden zijn heel geduldig, maar daardoor lastiger te voorspellen.
Ze zouden kunnen leren om minder zakelijk over te komen, door meer open te zijn over hun gevoelens.

Relaties en vriendschappen

De Maagd is introvert en omdat je niet weet wat er in hen omgaat, is het moeilijk om in te schatten hoe ze gaan reageren. Ze worden niet snel boos, want het zijn conflictvermijders. Vaak zeggen ze dat alles goed is, terwijl ze dat niet zo ervaren. Dit maakt het lastig om hen te plezieren. Bij ruzies zal de Maagd weigeren in discussie te gaan en in plaats daarvan weglopen. De Maagd zal niet snel om hulp vragen, waardoor de ander het gevoel kan krijgen dat er een afstand is tussen hen. Het kan uitgelegd worden als een soort arrogantie.

Mijn sterrenbeeld is Maag
© Pixabay.com

Maagden kunnen bij het maken van beslissingen hun gevoel vaak opzij zetten. Ze maken dan de ander belangrijker dan zichzelf. De Maagd geeft anderen het gevoel dat ze geliefd zijn. Als ze van iemand houden, staan ze altijd voor diegene klaar. Ze lossen graag problemen op voor anderen. Omdat de Maagd introvert is, zal hij/zij niet graag in het openbaar zoenen of knuffelen. Ze zijn niet zo romantisch, maar wel heel trouw. Ze stellen hoge eisen aan hun partner en vrienden.

Carriere

Een Maagd is een gewaardeerde medewerker vanwege hun weloverwogenheid en toewijding. De kwaliteit van hun werk is hoog. Ze zijn slim, ordelijk en hebben het geheugen van een olifant. Ze kunnen geweldig goed analyseren en dat maakt hen zeer geschikt voor het werken als analist, rechercheur of wetenschapper.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *