Gezond & Wel

Rollebollen onder de wol

Slaap zacht. Een aangename nachtrust maakt deel uit van een gezond leven. Hoe lang jij per nacht slaapt, zorgt ervoor hoe jij de rest van de dag in de wereld staat. Ook de manier waarop jij jouw bed dekt, zal deze keuze beïnvloeden. Je moet dus steeds de keuze maken voor het beddengoed wat het beste bij jou past.

© Pexels.com

De voordelen van wol

Heb jij het snel koud in de winter of warm in de zomer, dan is het een mooie aanrader om te kiezen voor een dekbed wol. Je hoeft niet steeds jouw soort beddengoed te veranderen. Dat zorgt al voor tijdswinst daar. Je kan het hele jaar door werken met wol.

Wol heeft een unieke eigenschap. Tijdens de barre wintermaanden kan het moeiteloos de warmte in jouw bed houden. In de zomer zal het dekbed niet klam gaan aanvoelen, waardoor het ook zorgt voor de verkoeling in het putje van de zomer. Alleen maar voordelen dus.

Ben jij alsnog een verschrikkelijke koukleum tijdens de winter? Dan kies je gewoon voor een andere dikte van dekbed. Gewoon even zoeken en je hebt op elk moment van het jaar een perfecte temperatuur om uitgeslapen wakker te worden.

De voordelen van een dekbed in wol

Wol is een natuurlijk product. Het is een product dat al door onze voorvaderen werkt gebruikt als bedbedekking. Door de jaren heen hebben de verschillende onderzoeken naar de wol er alleen maar voor gezorgd dat de kwaliteit en de mogelijkheden de hoogte zijn ingeschoten. De wol zelf is het schoolvoorbeeld van duurbaarheid. Dat is ook al mooi meegenomen.

Een van de natuurlijke eigenschappen van wol is dat het min of meer zelfreinigend en antibacterieel is van nature. Je hoeft dus in de meeste gevallen niet meer te doen dat gewoon het dekbed uit te hangen en dagelijks te luchten. Denk maar aan de nostalgische foto’s van de verschillende boerderijen waar de lakens en dekbedden uit het raam hingen. Dat is dus de reden. Zo slaap je altijd in en fris ruikend maar wel warm dekbed. Het is ook nog van nature hel zacht en niet kriebelig. Is de wol een beetje stug, dat gaat snel voorbij.

Ten slotte, hoor ik je denken, wat zal mij dat allemaal kosten? Dat is opmerkelijk minder dan de alternatieven. Net omdat een wollen dekbed van natuurlijke materialen is gemaakt, past het zich aan de belasting aan. De oorspronkelijke structuur zal ook steeds de natuurlijke eigenschappen behouden. In het dekbed zal nooit iets breken, hoogstens zal je ergens een scheur hebben. Maar, met een naald en draad is dat zo verholpen.

© Pexels.com

Ik heb een allergie, wat nu?

Je ligt onder een wollen dekbed in een natuurlijk en ademend dekbed. Hierdoor maak je een droog slaapklimaat en heb je een een natuurlijke bescherming tegen bijvoorbeeld een contact- of inhalatieallergie. Het is in dit geval dus de meest aangewezen keuze.

Ben je nog niet overtuigd, probeer het even zelf een laat je versteld staan van de mogelijkheden. Een goede nachtrust toegewenst.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *