Gezond & Wel

Klaar voor jouw summerbody? 3 tips!

De winter loopt ten einde en we kunnen de zomer al bijna ruiken. Eindelijk weer het moment dat we luchtiger gekleed naar buiten kunnen gaan, dagen op het strand kunnen liggen, genieten van cocktails, barbecues en het fijne buitenleven. Maar voor die tijd wil je misschien nog wel wat doen aan die overtollige kilo’s die je in de winter er bij hebt gegeten. Je bent echt niet de enige die in de winter altijd wat bijkomt. Minder bewegen, minder buiten zijn en vooral heel veel lekkernijen maken het niet gemakkelijk om op gewicht te blijven. Geen probleem, want zodra jij je gezonde levensstijl (weer) oppakt, ben je die overtollige kilo’s weer spoedig kwijt en ben je klaar voor jouw summerbody.

© Pixabay.com

Kan je wel wat inspiratie, tips en vooral de nodige motivatie gebruiken om aan de slag te gaan? Hier zijn 3 tips om je op weg te helpen en fit de zomer in te gaan.

1.      Meer bewegen

Ten eerste is het belangrijk om wat meer aan beweging te doen. Dat lijkt een open deur, maar het zal je nog verbazen hoe vaak dit wordt vergeten. Zeker na een periode waarin de sportscholen wéér gesloten waren. Het is dan ook niet vreemd dat je in de afgelopen twee jaar minder dan ooit gesport hebt. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Alle basic-fit sportscholen zijn immers weer geopend. Er is geen enkel excuus meer om níet te bewegen.

Meer bewegen maakt gezonder, je zit letterlijk lekkerder in je vel en je voelt je gewoon veel fijner. Daarom is het onmisbaar om in elk geval meer aandacht te besteden aan het behalen van voldoende lichaamsbeweging. Wil je toch liever niet naar de sportschool? Kies er dan voor om meer beweging in de alledaagse dag te krijgen door bijvoorbeeld op de fiets naar het werk te gaan, te wandelen in de pauzes, lopend naar de supermarkt te gaan of lekker gek te doen met de kinderen.

2.      Gebalanceerd eten

Laten we voorop stellen dat je echt niet streng hoeft te diëten om die overtollige kilo’s te verliezen. Sterker nog: een dieet zouden we vrijwel nooit adviseren. Het is niet goed om jezelf voedingsmiddelen te ontzeggen. Daardoor krijg je er alleen maar meer trek in en ga je juist onverantwoord snoepen en krijg je misschien eetbuiten. Bovendien bestaat er geen slecht of goed eten. Al het eten is er om je te voeden en energie te geven. In een gebalanceerd voedingspatroon hoort dan ook niet alleen groente en fruit, maar ook zeker af en toe een taartje of een chocolaatje. Het gaat om het vinden van de juiste balans. Houd daarbij de 80/20 regel aan. Hierbij eet je 80 procent verantwoord en let je op en mag je 20 procent genieten van producten die volgens onze maatschappij bestempeld worden met het label ‘ongezond’.

© Pixabay.com

3.      Doe het voor jezelf!

En last but not least: doe het vooral voor jezelf. Je hoeft je lichaam niet te veranderen voor anderen. Als jij je prettig voelt bij hoe je eruit ziet, je fit bent en je gezond bent, dan is er geen enkele reden om hier iets aan te veranderen. Zelfs als je volgens het modebeeld wat extra kilo’s mee zou dragen. Een bikinibody bestaat niet. Als je een bikinibody wilt krijgen, dan heb je enkel een goede bikini nodig. Iedereen heeft een bikinibody. Alleen moet jij je er ook goed bij voelen. Voel je je er niet goed bij? Dan kan je er altijd wat aan veranderen. Maar doe dit voor jou, niet voor anderen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *