Lifestyle & Interieur

Hoe leg je PVC kliktegels?

Een PVC vloer biedt veel comfort. Het is eenvoudig te leggen, geluiddempend, onderhoudsvriendelijk en bovendien vocht- en vuilafstotend. Niet verrassend dat PVC vloeren zo populair zijn. PVC vloeren zijn er in diverse uitvoeringen, waarvan de PVC click tegel er één is. In dit artikel lees je hoe je zelf PVC click tegels kunt leggen in jouw huis!

© Pixabay.com

Voorbereiden

Acclimatiseren

De vloer dient alvorens het leggen minstens 48 uur te acclimatiseren in de ruimte waar deze komt te liggen. Dit biedt aan jou de tijd om de juiste voorbereidingen te treffen.

Benodigdheden

  • Stofzuiger
  • Liniaal
  • Potlood
  • Passer
  • Rubberen hamer
  • Stanleymes
  • Afstandshouders
  • Aanslagblok

Zorg dat de ondergrond droog, schoon, glad, stevig en stof- en vetvrij is. Oneffenheden die meer dan 2 mm afwijken dien je te egaliseren.

2. Leggen

Ruimte opdelen

Ruimtes die langer dan 15 meter zijn dienen opgedeeld te worden in twee kleinere delen, waarbij uitzetvoegen van minimaal 0,5 cm tussen de verschillende delen moeten worden geplaatst. Zorg altijd voor een uitzetvoeg bij de overgang van de ene naar de andere ruimte.

© Pixabay.com

Eerste rij

Begin met het leggen van de eerste rij in de hoek van de kamer aan je linkerkant, met de groef naar de muur en werk van links naar rechts. Laat rondom het gelegde PVC een uitzetvoeg van 1 cm vrij.

Rijen verbinden

Verbind de eerste rij in een rechte lijn aan elkaar door de tegels verticaal in elkaar te klikken. Druk het kliksysteem stevig aan met de hand of gebruik een rubberen hamer voor het sluiten van de kopeinden.

Laatste in de rij

Voor de laatste tegel in de eerste rij, meet en teken je de grootte af op de tegel. Met een stanleymes, kun je de tegel op maat snijden. Zorg dat je door de slijtlaag snijdt voordat je de tegel breekt.

Verder leggen

Voor het leggen van de overige rijen herhaal je steeds de bovenstaande stappen, totdat de gehele ruimte van de nieuwe PVC vloer is voorzien.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *