Gezond & Wel

5 manieren om gezonder te leven

Zo hectisch als het leven is, zo gauw schiet een gezonde levensstijl er bij in. Want laten we eerlijk zijn, je bent al snel te druk om even naar de sportschool te gaan en van boodschappen doen komt het ook wel eens niet van. Oplossing? Lekker eten bestellen en op de bank hangen. Echt gezond wordt het er daar natuurlijk niet van, vandaar ook wat tips om dit hopelijk wat makkelijker te maken.

© Pexels.com

1. Beweeg je Lijf

Komen we gelijk op dat lastige punt van niet naar de sportschool kunnen, en je hebt het waarschijnlijk al zo vaak gehoord: regelmatige lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Het helpt bij het vrijkomen van endorfines, die je humeur een boost geven en stress verminderen. Maar om die beweging te krijgen hoef je echt niet per se naar de sportschool. Bedenk eens hoe je in het dagelijks leven dingen kan aanpassen om toch wat beweging te krijgen. Kan je met de fiets naar je werk? Tussen de middag met collega’s een stukje lopen in plaats van in de kantine hangen? Of zelfs de trap nemen in plaats van de lift, het telt allemaal mee! Door in ieder geval een klein beetje tijd te besteden aan beweging zal je al snel verschil merken in je lichaam en geest.

2. Eet Slim

Wat je in je mond stopt, heeft een enorme invloed op hoe je je voelt. Om gezond eten in huis te krijgen moet je toch echt boodschappen doen, maar: je kan je boodschappen ook laten bezorgen. En mocht je dan nog geen zin hebben om te koken aan het einde van je lange dag dan is dé tip: een rijstkoker. Eigenlijk kan je daar alles tegelijk in bereiden zonder er verder aandacht aan te schenken.

3. Neem Tijd voor Rust en Ontspanning

In onze drukke levens vergeten we soms hoe belangrijk het is om gewoon even niets te doen. Plan wat tijd in je dag in om te ontspannen en tot rust te komen. Dit kan van alles zijn, van meditatie tot het lezen van een goed boek of gewoon lekker luieren op de bank. En mocht je toch een dagje vrij hebben, dan is het misschien ook wel eens fijn om iets nieuws te proberen om je geest te verruimen. Ooit gehoord van psilocybine truffels? De meeste mensen die horen over deze truffels gaan gelijk in de remmen, maar je hoeft niet bang te zijn voor een gekke trip. Juist door te microdosen heb je alleen maar de positieve dingen van de truffel. Stress verdwijnt even, je voelt een diepere connectie met jezelf en de wereld én je hebt nog steeds alles onder controle. Jouw geest zal je dankbaar zijn.

© Pexels.com

Dus daar heb je het, drie eenvoudige manieren om je geest te verruimen en gezond te leven. Geen magische formules, gewoon wat gezond verstand en wat goede gewoontes. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het implementeren van deze tips en voel het verschil!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *