Gezond & Wel

Geluk zit in een klein hoekje

Geluk zit in een klein hoekje. Hoe cliché deze uitspraak ook is, er zit zeker een kern van waarheid in. Maar wat is geluk nou eigenlijk? We gaan proberen om het je uit te leggen. Geluk is eigenlijk maar een gevoel, een bijeffect. Als je bijvoorbeeld iets goed doet of je krijgt een complimentje, dan kan dat gevoel je zo ineens overvallen. Maar helaas: hoe graag je ook zou willen, je kan het niet vasthouden. Maar is geluk nou iets wat je alleen maar overkomt? Nou nee. Tuurlijk moet je een beetje mazzel hebben, maar jij bepaald hoe je met dit gevoel omgaat. Geluk kan heel groots zijn, maar ook juist heel klein.
In dit artikel geven we je 5 kleine gelukjes, die je dag goed kunnen maken. Pak een kop thee of koffie met een lekker koekje en neem rustig de tijd om mee te lezen!

© Pexels.com

5 geluksmomentjes, die jouw dag goed kunnen maken

  • 1. Een(glim)lach. Bij het (glim)lachen worden er de gelukshormonen endorfine, dopamine en serotonine aangemaakt in je lichaam. Hierdoor ontspan je je meer en voel je je blij en gelukkig.
  • 2. De zon zien doorbreken op een grauwe dag. Zon geeft je lichaam niet alleen een boost met vitamine-D, maar onder invloed van zonneschijn maakt je lichaam ook, daar hebben we hem weer, het gelukshormoon serotonine aan.
  • 3. Van iemand anders een compliment krijgen. Een compliment krijgen maakt je zelfbeeld sterker. Bovendien wordt er in je hersenen het gelukshormoon dopamine aangemaakt, waardoor je je gelukkig gaat voelen.
  • 4. Een topdeal sluiten. Dat kan werk gerelateerd zijn, maar je kan bijvoorbeeld ook een koopje gescoord hebben in de (kringloop)winkel. Ook hierbij maakt je lichaam gelukshormonen aan, waardoor je je gelukkig gaat voelen.
  • 5. Leuke post ontvangen, dus geen rekeningen of blauwe enveloppen. Een leuke kaart of een lieve brief komt vaak als een verrassing. En hoe verrassend: ook hier komen de gelukshormonen om de hoek kijken.
© Pexels.com

Tot slot: geluksmomentjes zijn heel persoonlijk

Wat precies bij jou geluksgevoelens oproept, dat is natuurlijk heel persoonlijk. Iedereen ervaart emoties op zijn eigen moment. Het kan best zijn dat de bovengenoemde geluksmomenten jou niet zoveel doen. Wil je nog meer inspiratie voor ultieme geluksmomentjes, dan kun je kijken op de website Bart.be. We hopen dat je geïnspireerd bent en na het lezen van dit artikel weer een beetje gelukkiger bent geworden. Zoals eerder al gezegd: geluk hoeft niet groots te zijn, want geluk zit in een klein hoekje.
Een hele fijne en gelukkige dag gewenst!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *