Gezond & Wel

5 x voordelen van koffie drinken

Het nieuws waar je altijd al op zat te wachten: koffie is gezond! Nu denk je misschien wel hoe dat mogelijk kan zijn. Dat snappen we, want er wordt immers weinig over gedeeld Toch kan het, wanneer je het met mate drinkt, hele prettige gezondheidsvoordelen bieden. Hoe en wat dat precies leggen we je in dit artikel uit. Pak die nespresso cups er maar bij, want na het lezen van dit artikel wil je vast een kop koffie voor jezelf zetten!

© Pixabay.com

1. Koffie kan Diabetes type 2 voorkomen

Diabetes type 2 is een vorm van suikerziekte die helaas steeds meer voorkomt. Dit is een soort diabetes wat mensen met overgewicht krijgen. Koffie, waarvan decaf en normale, schijnen de kans op Diabetes type 2 te kunnen voorkomen.

2. Koffie kan de kans op kanker verlagen

Omdat koffiebonen antioxidanten bevatten die helpen schade van vrije radicalen te voorkomen (wat leidt tot kanker), kan koffie drinken geassocieerd worden met een lagere kans op melanoma en leukemie. Ook schijnt koffie de kans op darmkanker te verlagen.

3. Koffie kan je hart beschermen

Niet alleen kan koffie helpen tegen het krijgen van hartritmestoornissen, ook kan koffie bijdragen aan een verlaagde kans van overlijden van hart- en vaatziekten. Ook het voorkomen voorkomen van een hartaanval valt hieronder.

© Pixabay.com

4. Koffie kan de kans op de ziekte van Parkinson verlagen

Onderzoeken die nu lopen schijnen te vertellen dat cafeïne mogelijk een voordeel biedt tegen Parkinson. Hoe dat precies zit, weten ze niet. De cijfers liegen er in ieder geval niet om!

5. Koffie helpt om langer te leven

Misschien wel het belangrijkste onderzoek tot nu: door koffie schijn je minder kans te hebben om te overlijden aan van alles. Met vier koppen heb je minder kans op sterfte, inclusief hart- en vaatziekten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *