Persoonlijkheid

5 x redenen om te investeren in vastgoed

Waarschijnlijk is het geen nieuws voor je dat investeren in vastgoed een goed idee is. Toch kun je ook nog wel twijfelen, want investeren in vastgoed doe je niet zomaar en het gaat vaak om grote bedragen. Tegenwoordig blijkt echter dat investeren in vastgoed 30 keer meer opbrengt dan sparen op de bank: het is om deze reden ook ontzettend populair geworden. Twijfel je nog? In dit artikel bespreken we vijf redenen om te investeren in vastgoed.

© Pixabay.com

1. Een positieve cashflow

Door te investeren in vastgoed, kun je met bijvoorbeeld huuropbrengsten een zekere en stabielere cashflow organiseren voor jezelf dan met bijvoorbeeld aandelen. Deze opbrengsten brengen namelijk maandelijks een vast bedrag aan cash binnen. Dit extra inkomen biedt bijvoorbeeld weer meer pensioen en inkomen.

2. Bescherming tegen inflatie

Kijk je naar de historie van vastgoed, dan zie je dat vastgoed een sterke correlatie heeft met inflatie. Sterker dan aandelen of obligaties heeft, bijvoorbeeld. Huuropbrengsten bewegen namelijk mee met de inflatie. Dit betekent dat als er inflatie is, de huurprijzen zullen stijgen en jouw huuropbrengsten dus ook. Wanneer inflatie aantrekt, zullen de inkomsten die je uit vastgoed kunt krijgen dus stijgen.

3. Belastingvoordelen ontvangen

Door te investeren in vastgoed ben je fiscaal interessant. De overheid subsidieert het eigen bezit van vastgoed en voor de verhuur van een woning of appartement kun je een belastingvoordeel krijgen op de hypothecaire lening.

© Pixabay.com

4. Een meerwaarde op lange termijn

Door de stijgende vastgoedprijzen in grotere steden en de schaarste aan goed gelegen gronden vormt investeren in vastgoed een meerwaarde op de lange termijn. Het gebouw stijgt in waarde en de grond kan meer opbrengen, omdat de vraag hoger ligt dan het aanbod.

5. Zorgeloos investeren

Als je ervoor kiest om te investeren in vastgoed, dan kun je genieten van het zorgeloos investeren. Met een verhuurdienst voor jouw appartement kun je genieten van een positieve en constante cashflow.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *