Persoonlijkheid

Persoonlijkheidstype ISFP: De Avonturier

Observerend, creatief en onderzoekend vallen als eerste op als eigenschappen van de persoonlijkheid van een avonturier, daarnaast kunnen ze ook introvert zijn. De avonturiers benaderen het leven met een open blik en leven midden in het nu. De carrière van een avonturier past niet in één hokje, maar kan onderhevig zijn aan veranderingen. Avonturiers kunnen kunstenaars zijn, zonder dat ze daarbij altijd een kwast nodig hebben. Ze wijken af van de standaard en zien de wereld met veel kleur en dynamiek. De carrière van een avonturier kan dan ook onvoorspelbaar zijn, ze vinden zichzelf vaak opnieuw uit. Avonturiers trekken zich regelmatig terug om zichzelf beter te leren kennen, waarna ze vernieuwd en verbeterd terugkomen. Dit kan soms verwarrend zijn voor de mensen om hen heen, toch zijn mensen dol op ze door hun charme en positieve ingesteldheid.

Persoonlijkheidstype ISFP De Avonturier
© Pixabay.com

Sterke en zwakke punten

Avonturiers zijn niet alleen nieuwsgierig en creatief, maar beschikken tevens over een grote dosis fantasie en kunnen zich met gemak inleven in een ander. Wanneer ze ergens gek op zijn, kunnen ze helemaal opgaan in die passie. Ze kunnen het wel moeilijk krijgen, wanneer ze door allerlei regels belemmerd worden. Hun onvoorspelbaarheid kan weleens voor verrassingen zorgen waar niet iedereen op zit te wachten. Soms kunnen ze last krijgen van spanningen wanneer ze niet alles onder controle meer hebben. Te competitief zijn naar anderen of naar zichzelf toe kan tevens nadelig uitpakken voor ze. Hun sterke beïnvloedbaarheid is met name een probleem wanneer ze zich met te negatieve ingestelde mensen in laten.

Relaties en vriendschappen

Het kan voelen als een waar mysterie om een relatie te hebben met een avonturier. Ze laten zich niet zomaar kennen, maar dat maakt ze extra bijzonder. Ze kunnen helemaal gaan voor een geliefde, waarbij ze de gevoelens van de ander belangrijker vinden dan die van henzelf. Ze verrassen hun geliefde graag en doen niks liever dan tijd met ze doorbrengen. Ze kunnen echter snel gaan twijfelen of ze wel echt geliefd zijn, een daad zegt dan meer dan woorden. Met de juiste partner die de avonturier verzekerd van zijn of haar liefde kunnen ze alles aan. Te snel vastleggen voor de lange termijn kan ze echter wel afschrikken.

Persoonlijkheidstype ISFP De Avonturie
© Pixabay.com

Carrière

Een carrière vind een avonturier niet in iedere baan, want ze hebben een creatieve ontlading nodig. Het zal dan ook niet snel alleen maar om geld draaien en de standaard kantoorbaan lijkt de minst geschikte baan. Zonder het door te hebben, kunnen avonturiers echte trendsetters zijn. Het kunnen muzikanten, fotografen of ontwerpers zijn. Avonturiers zijn vrije zielen die ruimte om te improviseren nodig hebben. Een carrière die wel geschikt is voor de avonturier, maar een lange termijn planning nodig heeft, kan moeilijk worden voor ze. Het kost namelijk veel energie voor een avonturier om zich voor een lange tijd in te zetten op enkel één doel. Een carrière als freelancer lijkt het meest ideaal voor een avonturier. Hoe dan ook, ze zoeken altijd een manier om de wereld mooier en beter te maken. Samen met de Ondernemer, de Virtuoos en de Entertainer kun je dit persoonlijkheidstype terugvinden in de groep van de Verkenners.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *