Persoonlijkheid

Persoonlijkheidstype ESFP: De Entertainer

Het ESFP-persoonlijkheidstype wordt ook wel de Entertainer genoemd. Dit type is extravert (Extraverted), observerend (Observant), voelend (Feeling) en prospecterend (Prospecting). Deze mensen houden van nieuwe ervaringen en zijn erg sociaal. Zij zijn meestal diegene die als eerste op de dansvloer springen en anderen meetrekken in sociale activiteiten. Ze staan graag in het midden van de belangstelling, maar houden ook rekening met anderen hun gevoelens. Van nature zijn ze erg nieuwsgierig en exploratief. Ze experimenteren graag met nieuwe stijlen, waardoor ze een sterk oog voor fashion hebben. Van een beetje drama en passie houden ze wel, maar echte conflicten vermijden ze liever. Hun beslissingen maken ze op goed geluk en op buikgevoel, niet op basis van complexe analyses. Ze zullen vooral focussen op onmiddellijk resultaat in plaats van op op langdurige processen.

Persoonlijkheidstype ESFP De Entertainer
© Pixabay.com

Sterke en zwakke punten

Entertainers hebben veel goede eigenschappen. Ze zullen de eerste zijn om iets nieuw uit te proberen en kunnen daardoor origineel uit de hoek komen. Elke dag zien ze als een performance. Daarom zorgen ze er steeds voor dat hun outfit ‘klopt’. Vanwege hun observerende eigenschap zullen ze het steeds doorhebben wanneer er iets verandert in hun omgeving. Verder hebben ze sterke sociale vaardigheden. Ze besteden veel aandacht aan mensen en zijn spraakzaam. De meeste voldoening halen ze uit contact met anderen.
Hun mindere kanten zijn dat ze (te) gevoelig kunnen zijn. Ook kunnen ze slecht om met kritiek en als er een conflict dreigt, richten ze hun aandacht snel op iets anders. Entertainers geraken snel afgeleid en zijn behoorlijk slecht in langetermijnplannen. Ten slotte kunnen ze snel verveeld geraken. Als gevolg hiervan zullen ze steeds op zoek gaan naar manieren om opwindende, entertainende situaties te creëren.

Relaties en vriendschappen

Vanuit hun sociale karakter leggen Entertainers snel contact met mensen. Ze zijn heel enthousiast en leven in het moment. Al hun energie gaat naar de ander. Ze genieten van losse en onvoorspelbare contacten. Wie een langdurig contact opbouwt met een Entertainer, komt in een onvergetelijke vriendschap terecht. Entertainers komen namelijk altijd af met nieuwe ideeën en ervaringen. Conversaties met een Entertainer zijn vooral gericht op plezier en niet zozeer op diepgaande expressies.
Binnen een relatie houden Entertainers erg van fysieke intimiteit. Ze zijn open-minded op vlak van liefde en zullen hun positieve energie altijd delen met hun partner. Ze hebben wel tijd nodig voor het opbouwen van een langdurige (liefdes)relatie.

Persoonlijkheidstype ESFP De Entertaine
© Pixabay.com

Carrière

Dankzij hun unieke persoonlijkheid zijn er verschillende jobs waarin Entertainers uitblinken. Veel heeft te maken met de mensen rond zich. Een job die focust op werken met mensen zal hen het gelukkigst en meest productief maken. Ze doen het goed in jobs als verkoper, gids, sociaal werker, raadgever, persoonlijke coach of consultant. Het meeste voldoening halen ze uit veelvuldig in contact komen met verschillende mensen. Wat zeker niet past, zijn carrières die focussen op data of technische analyses. Administratieve, repetitieve en nine-to-five jobs zijn een no-go. Ze moeten zich ervan bewust zijn dat planningen maken en structuur houden niet hun sterkste kanten zijn. In de ideale job hebben ze veel vrijheid, nieuwigheden en menselijk contact. Ze maken dan ook deel uit van de groep van de Verkenners. Hier staan ze naast de Ondernemers, de Avonturiers en de Virtuozen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *