Gezond & Wel

Cardiomachines effectief gebruiken

Als je weleens door een sportschool loopt, dan valt het je misschien op dat niet alle cardiomachines gelijk zijn. Het kan zijn dat je cardio-oefeningen saai vindt. Als je geen hardloopliefhebber bent, heb je misschien zelfs moeite om 30 minuten op een cardioapparaat te voltooien.

Als je echter gemakkelijker calorieën wilt verbranden, dan is het goed om te weten hoe je dit aanpakt. Het helpt om te weten welke cardio-oefeningen op welke apparaten je het beste resultaat bieden. Dat scheelt tijd en maakt het trainen leuker en effectiever.

Om je op weg te helpen bespreken we een aantal cardio apparaten.

© Pexels.com

Loopband

• Voordelen: Kan vetverlies bevorderen, gezonde darmen stimuleren en de vetvrije massa vergroten

• Geschat aantal verbrande calorieën tijdens een training van 30 minuten: 250-300 calorieën tijdens een stevige wandeling

• Gebruikte spieren: Quadriceps, hamstrings, kuiten en bilspieren

Een loopband is de klassieke keuze voor fitnessapparatuur om af te vallen, en misschien wel het beste cardioapparaat voor thuis. Deze machines kunnen vetverlies bevorderen, de vetvrije massa vergroten en zelfs gezonde darmen stimuleren om de spijsvertering te stimuleren.

Dit is allemaal belangrijk voor succesvol gewichtsverlies.

Als het gaat om het kopen van fitnessapparatuur, raak je gemakkelijk overweldigd door het aantal beschikbare opties. Een van de meest populaire merken is Life Fitness. Het lijdt geen twijfel dat de kwaliteit en duurzaamheid belangrijke factoren zijn in hun populariteit.

Traploper

• Voordelen: Verminderd risico op het metabool syndroom, waaronder overtollig taillevet

• Geschat aantal verbrande calorieën tijdens een training van 30 minuten: meer dan 600 calorieën

• Gebruikte spieren: Hamstrings, quads, kuiten en bilspieren

De kans is groot dat je waarschijnlijk wel eens een klim- of steppermachine in een sportschool hebt gezien. Deze trapklimtrainingen worden gezien als behorend tot de zwaarste cardio-oefeningen. Ze bieden enorme fysieke voordelen.

Probeer jouw bovenlichaam niet te veel te belasten door de handvatten vast te houden. Zo heb je het gevoel dat je hard traint, maar je training zal minder intens zijn en je verbrandt minder calorieën.

Roeitrainer

• Voordelen: Kan de vetmassa verminderen en tegelijkertijd de vetvrije massa vergroten

• Geschat aantal verbrande calorieën tijdens een training van 30 minuten: 250-300 calorieën

• Gebruikte spieren: Quadriceps, bilspieren, deltaspieren, brede rugspiers en buikspieren

Indoor roeimachines geven je een uitgebreide cardiovasculaire training. Met de mogelijkheid om de intensiteit aan te passen van een lichte roeibeweging tot zwaar trekken. Deze low-impact cardiomachines voor het hele lichaam richten zich op de spiergroepen van het bovenlichaam.

© Pexels.com

Spinfiets

• Voordelen: Kan bij regelmatig gebruik het lichaamsgewicht en de vetmassa verminderen

• Geschat aantal verbrande calorieën tijdens een training van 30 minuten: 210-733 calorieën

• Gebruikte spieren: Kuiten, hamstrings, quadriceps, bilspieren, kern en rug

Spinning is een oefening met weinig impact die de gewrichten ontlast. Voor mensen met gewrichtspijn of mobiliteitsproblemen is het de manier zijn om actief te blijven en tegelijkertijd pijn te vermijden. Bovendien kan fietsen de kracht en functie van jouw spieren, gewrichtsbanden en botten rond jouw gewrichten vergroten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *