Gezond & Wel

Alles wat je moet weten over research chemicals

Heb je er ooit over nagedacht hoe bestaande drugs tot stand zijn gekomen? Hoe bepaalde geneesmiddelen ooit zijn ontwikkeld? Bijna al deze producten zijn ooit plantaardig begonnen. Het waren stoffen die door de natuur zijn gemaakt en uiteindelijk een positief effect bleken te hebben op het menselijk lichaam. Mits ze in de juiste dosis werden gebruikt. Helaas zijn de meeste stoffen niet 100% veilig om te gebruiken. Ze kunnen (zeker in de verkeerde dosis) veel schade aanrichten. Door kleine aanpassingen te maken, zijn wetenschappers er echter in geslaagd om de samenstelling dusdanig te veranderen dat deze veilig zijn gebleken voor de mens. Hierdoor zijn dus verschillende soorten medicijnen ontstaan. Ook legale drugs zoals opium en cannabis zijn zo ontwikkeld. 

© Pexels.com

In de wetenschap dat het aanpassen van chemicaliën dus uiteindelijk tot een positief eindproduct kan leiden, wordt er nog altijd veel onderzoek gedaan naar verschillende stoffen. Ook met de hoop om in de toekomst bijvoorbeeld weer nieuwe geneesmiddelen tegen hedendaagse ziektes en klachten te ontwikkelen. Er bestaan inmiddels honderden stoffen die ooit zo ontworpen zijn en er komen er steeds meer bij. 

Research chemicals zijn chemicaliën die vandaag de dag nog over legale en illegale stoffen beschikken. Daardoor worden ze nog altijd als schadelijk bevonden binnen de Opiumwet en mogen ze dus niet worden gekocht voor persoonlijk gebruik. Het is wél legaal om ze te kopen voor wetenschappelijke doeleinden. Je kunt dus voor het doen van proefjes bijvoorbeeld wel Ritalin, Ketamine of 2MMC bestellen

Potentiële risico’s 

Omdat er nog te weinig onderzoek is gedaan naar de effecten van research chemicals, kunnen deze nog niet veilig gebruikt worden. In de meeste gevallen kan er enkel een inschatting van de risico’s worden gemaakt. Sommige research chemicals zijn bovendien gevaarlijker dan andere. Daarom raden we ten strengste af om deze voor eigen gebruik te kopen. Ze mogen enkel worden gekocht voor wetenschappelijke doeleinden. Potentiële risico’s kunnen bijvoorbeeld zijn: 

  • De kwaliteit van de chemicaliën kan niet worden gewaarborgd. Er is simpelweg te weinig onderzoek naar gedaan. Je weet dus nooit zeker wat deze allemaal bevat. Daarom moeten de chemicaliën eerst uitvoerig getest worden en mogen ze pas voor eigen gebruik worden ingezet als zij door de overheid zijn gecontroleerd en veilig zijn bevonden.
  • Het is heel lastig om de juiste dosering te achterhalen. De producten zijn immers nog door maar heel weinig mensen echt gebruikt. Er is dus weinig over bekend. Bovendien zijn veel van deze stoffen nog altijd veel te sterk. Er moeten nog veel aanpassingen worden gedaan.

Sommige mensen zijn van mening dat er een algeheel verbod moet komen op research chemicals. Dat zij ook niet legaal verkocht mogen worden voor wetenschappelijke doeleinden omdat hier misbruik van kan worden gemaakt. Toch kleven hier ook risico’s aan. In de eerste plaats omdat de chemicaliën door uitvoerig onderzoek wellicht een positieve bijdrage kunnen leveren in bijvoorbeeld de medische wereld. Maar ook omdat mensen dan misschien sneller geneigd zijn om op illegale markten deze stoffen te kopen. Hetgeen potentieel juist nog meer risico’s kan opleveren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *