Beauty & Fashion

Is er zoiets als de gummy smile en bestaat hier een behandeling voor?

Een gummy smile, ook wel bekend als de “tandvleeslach”, is een lach waarbij veel tandvlees zichtbaar is. Dit verschijnsel wordt veroorzaakt door een overactieve spier in de bovenlip die deze verder omhoog trekt. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van hebben en het zorgt soms ook voor schaamte. Men houdt zich dan in bij het lachen. Heb je hier ook last van? Gelukkig kan een gummy smile behandeling de oplossing zijn voor jou als je weer vol zelfvertrouwen wilt lachen.

© Pexels.com

Hoe ontstaat een gummy smile?

Een gummy smile is aangeboren en wordt veroorzaakt doordat de spiertjes die de bovenlip omhoogtrekken tijdens het lachen iets te hard werken. Gelukkig is dit probleem met de juiste behandeling snel opgelost dankzij een gummy smile botox behandeling en hoef jij je nooit meer onzeker te voelen bij het tonen van je lach.

Gummy smile botox, hoe werkt dat?

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er bij een gummy smile botox behandeling geen fillers gebruikt, maar botox. Dankzij de botox zal de spier in je bovenlip ontspannen, waardoor er minder tandvlees zichtbaar wordt bij het lachen. De werkzame stof in botox is botuline toxine, een soort eiwit die invloed heeft op zenuwcellen. Het zorgt ervoor dat de zenuwimpuls die voor de spiersamentrekking in de bovenlip zorgt, tijdelijk wordt geblokkeerd. Je bovenlip zal dan minder krachtig omhoog samentrekken, waardoor er dus ook minder tandvlees zichtbaar wordt.

Doet de gummy smile botox pijn?

Een gummy smile botox behandeling bij De Botoxspecialist doet vrijwel geen pijn. Een verdoving is dan ook niet nodig. De procedure duurt slechts enkele minuten en er worden zeer dunne naalden gebruikt om de prikjes te zetten. De naalden worden geplaatst naast je neusvleugels, boven je bovenlip. Hoewel je de prikjes misschien voelt, zal dit gevoel snel verdwijnen.

Kleine cosmetische behandeling met minimale impact

Een gummy smile behandeling met Botox is een minimale cosmetische ingreep die doorgaans slechts enkele minuten duurt. Het valt onder de categorie “soft surgery”, oftewel cosmetische chirurgie waarbij geen operatie nodig is en je dus ook niet onder het mes hoeft. Omdat er slechts kleine hoeveelheden Botox nodig zijn om een gummy smile te behandelen, is deze behandeling relatief voordelig. Wil je meer informatie over de kosten van de behandeling? Dan kun je altijd vrijblijvend consult een consult boeken bij De Botoxspecialist. Tijdens dit consult wordt alles uitgelegd over de behandeling en is er ook ruimte voor eventuele vragen.

© Pexels.com

Hoe lang blijft het effect van een gummy smile botox?

Na de gummy smile behandeling duurt het enkele dagen voordat je optimaal resultaat ziet. Het kost namelijk tijd voordat de botox volledig is ingewerkt. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, is botox een tijdelijke spierontspanner. Dit effect is na ongeveer drie maanden uitgewerkt. Hoe snel dit precies gebeurt, hangt af van verschillende factoren, waaronder de kracht van de spierspanning. Om het resultaat van de behandeling te behouden, kun je na enkele weken een herhaalbehandeling overwegen. Deze herhaalbehandeling is bedoeld om het effect te onderhouden, voordat het volledig is verdwenen. Het is aan te raden om hierover advies te vragen tijdens het consult bij De Botoxspecialist.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *