Lifestyle & Interieur

Geniet het meeste van je huis met onderhoudsvrije planten en meer!

Druk, druk, druk. Het lijkt soms of er niet genoeg uren in een dag zitten. Of je nu druk bent met werk, de kinderen naar school brengen, hobbyclubs, een sociaal leven, me-time, je familie en dan ook nog eens het huishouden – er lijkt geen einde aan alle verantwoordelijkheden te komen. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze opties om jouw levensomgeving gemakkelijker te onderhouden, zodat je meer tijd hebt om echt van je dag te genieten.

© Pexels.com

Meer vrije tijd met een onderhoudsvrij huis

Ja je leest het goed, een onderhoudsvrij huis ofwel een huishouden dat normaal gesproken veel onderhoud vereist, nu niet meer of beperkt onderhoud nodig heeft. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met een paar aanpassingen en nieuwe technologie zorg jij ervoor dat jouw huishouden zo min mogelijk onderhoud (en dus tijd) nodig heeft.

Less is more!

De trend om te minimaliseren is nog steeds populair, en dat is niet zonder reden. Alle kleine frutsels, souveniertjes, cadeautjes die je eigenlijk niet echt leuk vond, ongebruikte producten en andere prullaria nemen niet alleen veel plek in beslag, maar zorgen er ook voor dat je dubbel zoveel moet stoffen. Dus pak die vuilniszak en gooi al die oude kranten, tijdschriften, ongebruikte producten en prullaria bij elkaar en doneer ze aan je lokale tweedehandswinkel of een goed doel. Minder huishoudwerk voor jou en ook nog eens een goede daad verricht.

Ga voor kunstplanten

Een groen huishouden is een fris, kalm en comfortabel huishouden. Maar groene levende kamerplanten betekent ook meer werk, want de meeste planten hebben toch aardig wat zorg nodig – denk bijvoorbeeld aan vers potgrond, dagelijks een beetje water, het knippen van oude of dode bladeren – niet erg onderhoudsvrij zou je zeggen. Gelukkig creëer jij toch je eigen frisse urban jungle met de mooiste kunstplanten.

© Pexels.com

Opbergruimtes

Kun je het niet over je hart verkrijgen om sommige dingen weg te doen? Wij snappen het helemaal, dus we raden aan om het gemakkelijk schoon te maken en opberging opties aan te schaffen. Kies voor opbergruimtes die bij jouw interieur passen en bewaar daar al je dierbare fotoboeken, ansichtkaarten, prullaria en souveniertjes.

Led-verlichting

Gloeilampen zijn niet meer van deze tijd, en het is de hoogste tijd dat je jouw woonplek van milieuvriendelijke led verlichting voorziet. Led verlichting is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee aangezien ze wel zo’n 35 keer langer meegaan dan ouderwetse gloeilampen. Dus vervang langzaam je lampen met led verlichting. Dan hoef je de aankomende jaren niet meer te denken aan het vervangen van je lampen!

Dit is hét moment om het meeste uit je dagen te halen, zonder te veel tijd te besteden aan dagelijks schoonmaken, de planten water geven en andere huishoudelijke taken. Zo bestel je bij 123planten.nl gemakkelijk online de meest realistische kunstplanten in alle soorten en maten, en ze worden ook nog eens thuis bezorgd, hartstikke onderhoudsvrij dus! Met de tips hierboven hopen wij dat jij meer tijd overhoudt voor de dingen waar je echt gelukkig van wordt, of het nu gezellig buitenshuis met vrienden en familie is, de sportschool, hobby of juist lekker op de bank met je favoriete snacks en tv-series.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *