Beauty & Fashion

Gala van school of studie? Van jurk tot make-up: zo ben je de mooiste versie van jezelf

Het afronden van het eindexamen of het afstuderen: dat is een feestje waard! Het is op veel scholen en opleidingen gebruikelijk om het te vieren met een gala. Natuurlijk wil je de mooiste versie van jezelf zijn tijdens zo’n groot feest. Hoe zorg je voor de beste look? Check deze tips!

© Pexels.com

Perfecte outfit

De outfit is uiteraard het belangrijkste onderdeel. Je verruilt je standaard look in voor iets opvallends en luxueus. Pak echt uit, want je mag best gaan voor glitter en glamour. Daar is een gala namelijk dé aangelegenheid voor. Een avondjurk voor dames is een must-have, in een elegant design. Kies een kleur die jij leuk vindt: je hebt de keuze uit alle kleuren van de regenboog. En denk na over de details van je cocktailjurk, want alles telt mee. Wil je ‘m qua lengte bijvoorbeeld boven of onder de knie? Zitten er extra’s in verwerkt, zoals een strik of pailletten? Wil je een lage uitsnede op de rug? En ga je voor een jurk met of zonder print? Genoeg vragen! Zoek vooral een jurk uit die helemaal aansluit op jouw stijl.

Accessoires

Naast de kleding hebben we de accessoires. Draag bijvoorbeeld ook opvallende schoenen, die perfect samengaan met de jurk. Dit kan een hak zijn, maar dat hoeft niet per se: trek vooral aan wat jij comfortabel vindt. Je moet er immers de hele avond op lopen. Het is wel in stijl om voor nette schoenen te kiezen. Verder kun je denken aan een handtas, om je telefoon en andere benodigdheden in te bewaren. En bij sommige jurken is het fraai om er een riempje bij te stylen, die je om je middel draagt. Zo zit de jurk nog net wat sierlijker.

Make-up

Zorg tevens voor een goede make-up look. Het betekent niet dat je een enorme laag op hoeft te doen, als dit niet bij je past. We herhalen het nog een keertje: kies vooral voor een look waarin jij je goed voelt. Wat oogschaduw is in ieder geval feestelijk, net zoals lipstick. Maar alleen wat mascara is ook een optie. Er is eigenlijk geen goed of fout!

Sieraden

Sieraden lijken misschien minder essentieel ten opzichte van je gehele outfit, maar vergeet ze niet! Een mooie ketting, armband, ring of oorbel zorgt nu juist voor nog wat extra glam. Wellicht heb je al een bijzonder sieraad, perfect passend bij je look. Of ga hier nog naar op zoek. Er zijn verschillende keuzes te maken. Draag je het liefst zilver of goud? Zilver is wat meer minimalistisch; goud valt lekker op. En voor welke extra’s kies je, zoals hangers of steentjes? Het mag en kan allemaal.

© Pexels.com

Samen stylen

We sluiten af met een gezellige tip: spreek voor het gala met je vriendinnen af, en style samen de outfits. Het is hartstikke leuk en handig om samen de make-up te doen bijvoorbeeld. En misschien hebben jullie wel afgesproken om deels voor dezelfde look te gaan. Dan is het al helemaal praktisch om elkaar vooraf nog even te zien. En daarna kan het gala beginnen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *