Beauty & Fashion

Altijd draagbaar, maar nooit alledaags

Een feestje, een bruiloft of een etentje met vrienden. Hartstikke leuk en gezellig, maar dan komt het volgende probleem; wat trek je aan? Iedere vrouw kent dit probleem en heeft voor haar kast gestaan denkend dat ze niets heeft om aan te trekken. Wanneer een gala jurk te chique is en een jeans met t-shirt te casual ga je voor casual chique! Wat, wanneer en hoe?! Geen paniek, laat je inspireren.

Altijd draagbaar, maar nooit alledaags
© Pixabay.com

Casual, wat?!

Soms is je dagelijkse klofje niet geschikt om aan te trekken. Wanneer de dresscode casual chique is wordt er iets meer van je verwacht. Om duidelijk te maken wat dit precies inhoudt hoef je alleen het volgende te onthouden. Allereerst hoef jij niet al jouw dagelijkse kleding af te schrijven of nieuwe te kopen. Een casual chique outfit is goed draagbaar en daarvoor kun je zeker elementen van je dagelijkse kleding gebruiken. De kunst is om deze te combineren met een chique detail.

Chique, wanneer?!

Sommige situaties vragen om een dresscode en dat wil niet zeggen dat je in pak of gala moet gaan. Met de dresscode casual chique ben je voorbereid op heel veel situaties zonder under- of overdressed te zijn. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld feestelijke gebeurtenissen zoals een trouwerij of wanneer je naar je werk gaat. Een vale spijkerbroek met slijtplekken op je knieën is dan niet netjes genoeg. In formele situaties is casual chique ook altijd veilig.

Combineren, hoe?!

Wanneer je wil gaan voor casual chique dan is het niet nodig een hele nieuwe garderobe aan te schaffen. Zonder dat je het weet heb je waarschijnlijk al veel kledingstukken die je alleen maar op de juiste manier hoeft te combineren. Dat betekent geen oneindige shopmiddagen waar je net niet het juiste kan vinden. Is combineren niet jouw sterkste kant dan zijn voorbeelden alles wat je nodig hebt.

Pantalons en jeans

Om te beginnen zijn niet alle jeans geschikt voor een casual chique outfit. Vermijd diegene met vale plekken, gaten, rafelrandjes of versieringen. Pak bijvoorbeeld een nette donkere skinny jeans en combineer deze met een blouse, blazer en een paar mooie pumps. Een pantalon of andere nette broek kun je juist weer goed combineren met een t-shirt met een alledaags t-shirt.

Altijd draagbaar, maar nooit alledaag
© Pixabay.com

Jurkjes en rokken

Bijna elke vrouw zal in haar kledingkast een jurk of rok hebben hangen. Een nette jurk of rok gecombineerd met een sportief jasje of oversized vest maakt jouw outfit casual chique. Je zou het ook om kunnen draaien. Draag bij een sportieve jurk of rok een mooie blazer en een paar hakken en je hebt hetzelfde resultaat.

Blouses en t-shirts

Voor blouses en t-shirts geldt hetzelfde principe. Ga je voor een t-shirt? Draag deze dan bijvoorbeeld in je chino broek en maak het af met een goeie blazer. Heb jij in je kast een fijne blouse hangen, draag heb casual chique met een donkere jeans en nette schoenen.

Schoenen en accessoires

Schoenen en accessoires maken jouw casual chique outfit helemaal compleet. Niet alledaagse sieraden maken een outfit iets meer chique en een paar nette sneakers geven jouw chique outfit een casual look.

Het eerstvolgende feestje waar je heen moet zal geen kledingstress meer opleveren. Je hoeft je niet meer in meerdere setjes te hijsen of middagen lang te zoeken naar een nieuwe outfit. Ga voor casual chique en combineer dat wat je al hebt hangen op een andere manier. Altijd draagbaar, maar nooit alledaags.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. La Strada zegt:

    Wij adviseren onze klanten ook altijd om aan een chique outfit een paar nette sneakers toe te voegen om de outfit wat meer casual te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *