Lifestyle & Interieur

Wat is flottielje zeilen?

De zomervakantie komt elke dag weer een stukje dichterbij. Als je al vakantieplannen hebt gemaakt, dan kun je genieten van de voorpret. Heb je nog geen plannen gemaakt, dan wordt het wel tijd om hier eens over na te denken. Hoe langer je namelijk wacht, hoe hoger de prijzen voor bijvoorbeeld vliegtickets worden.

© Pexels.com

Heb je geen inspiratie voor komende zomer, dan helpen we je graag op weg. In dit artikel bespreken we daarom een manier van vakantie vieren die steeds populairder wordt. We gaan het hebben over flottielje zeilen. Wat dit precies is, dat lees je hieronder.

Wat houdt flottielje zeilen precies in?

Niet iedereen is bekend met het woord ‘flottielje’. Het betekent eigenlijk niets anders dan een groep zeiljachten die samen vaart. Bij flottielje zeilen vaar je dus samen met andere zeiljachten, meestal een stuk of tien in totaal. Op een van deze boten vaart een groep begeleiders die de tocht in goede banen leidt.

De begeleiders briefen de andere boten dagelijks over het weer, de route en leuke dingen om onderweg te zien en te doen. Dat is wel zo handig, want je vaart in een land waar je waarschijnlijk nog niet eerder gevaren hebt. Dankzij de begeleiding weet je precies waar je op moet letten en waar de mooie plekjes zijn. Dat maakt flottielje zeilen via een organisatie als Tubber een stuk relaxter dan op eigen een zeilboot huren in het buitenland.

Is het geschikt voor kinderen?

Veel mensen vragen zich af of flottielje zeilen wel geschikt is voor kinderen. Je zit tenslotte een tot twee weken met het gezin op niet al te veel vierkante meters. Gelukkig kunnen we vertellen dat flottielje zeilen zeker geschikt is voor kinderen. Het is een hele leuke manier van vakantie vieren voor het hele gezin.

Natuurlijk moet er regelmatig gezeild worden, wat voor kinderen met weinig geduld niet altijd even plezierig is. Maar over het algemeen duurt het zeilen vaak niet meer dan een paar uur. Bovendien kan er onderweg regelmatig gestopt worden. Dan kunnen de kinderen even hun energie kwijt en lekker spelen op het strand of zwemmen in de zee. Bovendien ben je als lid van een flottielje niet verplicht om achter de boot met begeleiding aan te varen. Gedurende de dag kun je dus je eigen plan trekken en je kinderen mee laten bepalen over de route die jullie die dag gaan varen.

© Pexels.com

Wat zijn de populairste landen?

Flottielje zeilen is vooral populair in zonnige landen. Denk dan aan landen als Spanje, Italië, Turkije en Kroatië. Vooral een boot huren Kroatië wordt de laatste tijd steeds populairder. De kust van het land is ontzettend mooi en divers. Het ene moment vaar je langs een grote toeristische badplaats en het andere moment vaar je langs hele idyllische vissersdorpjes. Mocht je nog geen vakantieplannen hebben voor de komende zomer, dan kunnen we je zeker aanraden om flottielje zeilen in Kroatië te overwegen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *