Lifestyle & Interieur

Verrukkelijke kleuren voor de slaapkamer

Blauw is al jarenlang populair voor in de slaapkamer. Deze kleur heeft een kalmerend effect. Op het moment ben je met deze kleur bovendien heel trendy bezig. Steeds meer mensen kiezen voor blauw in de slaapkamer. Het mooie van deze kleur is dat er zoveel verschillende tinten zijn. Het spectrum loopt van heel licht tot zelfs inktzwart blauw. Wil je deze kleur heel opvallend doorvoeren of kies je liever voor een aantal accessoires in blauw? Doe je winst met onderstaande tips en ideetjes.

Verrukkelijke kleuren voor de slaapkamer
© Pixabay.com

Gun jezelf een strandslaapkamer

Slaap jij ook altijd zo lekker in de omgeving van de zee? De golven hebben een rustgevend effect. Ook de kleuren rond het strand en de zee kalmeren ons. Dompel jezelf daarom elke avond weer onder in deze sfeer. Gewoon in je eigen woning. Zo wordt relaxen heel eenvoudig. Neem bijvoorbeeld een gestreept behang in de kleuren grijs en blauw. Ook kun je de kleuren zeeblauw en zand toevoegen. Zorg voor een aantal passende accessoires zoals kussens en misschien een toepasselijk dekbedovertrek. Wellicht heb je nog wat strandfoto’s of een prachtig panorama van een zon die je in de zee ziet zakken? Maak de muren niet te fel. Rust staat centraal in deze slaapkamer.

Mix met grijs en geel

Heb je hier meteen een plaatje bij? Zoek er anders zeker eens naar. Een combinatie van blauw, grijs en geel zorgt voor een bijzonder trendy uitstraling. Ook verkrijg je door deze kleuren toe te passen een hele zachte sfeer in een ruimte. Ideaal natuurlijk voor in de slaapkamer. Denk bij blauw eens aan indigoblauw. Dat matcht namelijk heel goed met okergeel of citroengeel. Het is mooi om het geheel af te maken met veel zacht textiel.

Verrukkelijke kleuren voor de slaapkame
© Pixabay.com

Tropische slaapkamer

Wanneer je voor blauw in de slaapkamer kiest, dan zou je ook kunnen denken aan iets als het tropisch regenwoud. Er is allerlei fotobehang verkrijgbaar met bijvoorbeeld bomen of een jungleprint. Combineer in deze slaapkamer de kleuren indigoblauw, bladgroen en oranje. Verhoog de tropische sfeer en kies voor een weldadig gestoffeerd bed. Neem stof van fluweel. Wat denk je tenslotte van een gevlochten lampenkap, een tafeltje van boomstronk en een paar slaapkamerplantjes?

Slapen in het Caribisch gebied

Jij bent nergens blijer mee te maken dan met een vakantie naar een warm en tropisch eiland? Je houdt van de frisse kleuren en de prachtige natuur? Wat denk je van een trendy slaapkamer met frisse witte accenten en de kleur turquoise die de boventoon voert? Voortaan heb je het gevoel dat je het hele jaar op vakantie bent. Heb je een nieuwe vloer nodig, kies dan voor laminaat om de sfeer te versterken. Verf of behang gerust een of twee hele muren blauw. Laat precies dezelfde kleur terugkomen in een aantal accessoires. Als je ervan houdt, is het ook nog mogelijk om heel subtiel de kleur rood toe te passen. Bijvoorbeeld in de hoofdkussens of door een paar mooie vazen op de vensterbank te plaatsen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *