Lifestyle & Interieur

Je droombadkamer realiseren doe je zo

Je hebt vast een beeld in gedachte bij jouw droombadkamer; een badkamer waar je blij van wordt en die alle elementen bevat wat voor jou een badkamer tot een droombadkamer maakt! Hoe realiseerbaar is deze badkamer voor jou? Is er budget om je dromen waar te maken, of moet je het ook een beetje zoeken in alternatieven? Soms kun je met wat aanpassingen, zonder een grondige verbouwing, al een heel eind komen. Of wordt het toch een volledig nieuwe badkamer? In beide gevallen is het mogelijk om je dromen waar te maken. We beginnen bij het begin in dit artikel, hoe pak je het aan?

© Pixabay.com

Oude situatie upgraden naar droombadkamer

Soms is er niet meer nodig dan wat aanpassingen om je oude badkamer weer het elan te geven van een droombadkamer. Vooral wanneer het je om de look en feel gaat van je badkamer. Kleuren die anders moeten, badkameraccessoires die in één klap je badkamer upgraden naar een eigentijds beeld. Herkenbaar? Is het budget maar beperkt, dan kun je het slim aanpakken door een bepaalde route uit te stippelen.

Aan de slag met tegelverf en accessoires

Oriënteer je op de mogelijkheden door inspiratie op te doen, zoals op Megadumptiel.nl. Welke look spreekt jou direct aan? En welke bijpassende accessoires zie jij ook graag terug in jouw badkamer? Door een goede tegelverf te kopen kun je de tegels van je badkamer in de gewenst kleur verven; zowel de wand- als vloertegels. Het kleurenpalet grijs, bruin, antraciet, wit en zwart zijn zeer actueel op dit moment. Weet jij het al?

Eigentijdse accessoires maken de look af. Denk hierbij aan het integreren van een inloopdouche (heel eenvoudig te maken, je hebt slechts één glazenwand nodig), een eigentijdse regendouche, een mooi badkamermeubel met decoraties en bijvoorbeeld een moderne badkamer spiegel met lichteffect. De mogelijkheden zijn eindeloos om met kleine middelen een groots effect te bereiken!

Jouw nieuwe droombadkamer waarmaken

Wat is er fijner dan een volledig nieuwe badkamer in te richten! Ook hier begin je met de oriëntatie op de vele mogelijkheden en bepaal je welke sfeer jouw badkamer moet uitademen. Misschien ga jij voor een aardse, moderne wellness inrichting?

Door een plattegrond te maken van de ruimte kun je precies uittekenen waar ruimte is voor welke elementen. Of jouw badkamer nu groot of wat kleiner is; tegenwoordig bestaan er lig- of zitbaden in vele vormen, waardoor er veel mogelijk is. Dit geldt ook voor de douche. Dankzij de inloopdouche heb je in een handomdraai een moderne douche gecreëerd, die één is met de badkamer. Je zult zien dat je met de huidige generatie sanitair vele kanten op kunt, ook in kleinere ruimtes. Jouw droombadkamer ligt gewoon binnen handbereik!

© Pixabay.com

Combineren van materialen

De laatste badkamertrends laten een naturelle uitstraling zien, dit houdt in dat we veel aardse tinten terug zien zoals antraciet, grijs, groen, hout kleur en zwart. Ook de materialen zijn veelal van natuurlijke oorsprong, zoals natuursteen, glas, metaal, hout en planten ter decoratie. Combineer met deze materialen en je badkamer is weer helemaal actueel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *