Lifestyle & Interieur

Dit is waarom crypto in 2024 nog steeds een goede investering is

Na al die jaren komen cryptomunten nog steeds regelmatig in het nieuws. Grote namen als Bitcoin en Ethereum haalden de krantenkoppen. Het potentieel voor een goed rendement is er duidelijk. Maar je hoort ook regelmatig dat er grote verliezen geleden worden. Is crypto eigenlijk nog wel een goede investering in 2024? Het lijkt erop van wel. Waarom precies?

© Pexels.com

Crypto kan nog steeds een goed alternatief zijn voor gewoon geld

Klassieke valuta worden steeds minder waard. Door de ontwikkelingen in de wereld, betalen we een hoge prijs. Crypto kan dan een goed alternatief zijn voor gewoon geld. We zijn nog altijd opgevoed met een bepaald standaardmodel. Maar met name Bitcoin kan een interessant alternatief voor ons huidige geldstelsel zijn. Vooral omdat er geen centrale partij nodig is, iedereen kan deelnemen, en het effectiever werkt dan het reguliere bancaire systeem. Investeren in Bitcoin lijkt daardoor voor veel mensen interessant te zijn.

Crypto is wat dat betreft ontzettend inclusief: het kijkt niet naar waar je je nu bevindt, hoe je je bent opgegroeid en je sociale status. Iedereen kan erin handelen en er geld mee verdienen.

Je investeert voor de lange termijn

Het eerlijke verhaal is dat je niet morgen rijk wordt, als je vandaag investeert. Snel wat cashen, zit er niet bij. Zet je langetermijn-bril op en blijf vertrouwen op het proces. Er zijn namelijk allerlei interessante ontwikkelingen, die het investeren op de lange termijn heel interessant maken. Zo werd onlangs de bitcoin-ETF goedgekeurd.

Als je goed kijkt, zie je dat de koers wat rommelig is begonnen. Maar experts van Amdax.com denken dat het zich zal uitbalanceren. In dat geval wordt 2024 een goed jaar voor crypto. Je investering kan dan op de lange termijn veel meer waard worden. Investeer niet voor volgende week, maar voor volgend jaar.

Beter beschermd tegen invloeden van buitenaf

Terwijl op de gewone beurs rake klappen worden uitgedeeld aan verschillende valuta, onder meer door oorlogen en crises, blijft crypto gewoon doordraaien. Er is geen centraal orgaan, zoals een bank. Geld bijdrukken kan niet. En iedere gebruiker op het netwerk moet zijn transacties verifiëren. Daardoor zijn we beter beschermd tegen invloeden van buitenaf.

© Pexels.com

Eerlijk is eerlijk: crypto heeft ook dramatische tijden gekend. Met name 2022 was een jaar vol drama. Maar nu we dat achter de rug hebben, wordt de markt in een rap tempo volwassen. Daardoor kunnen cryptovaluta interessante investeringen zijn. Investeer niet in het wilde weg, maar verdiep je in je investeringen. Met een divers portfolio aan cryptomunten bescherm je je steeds beter tegen invloeden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *