Lifestyle & Interieur

Absolute musthaves voor een gezellige tuin

Als je een tuin tot je beschikking hebt, dan kun je deze vrij eenvoudig omtoveren in een gezellig verblijf. Je creëert met enkele aanpassingen een plaats waar je op warme zomeravonden even kunt bijkomen van een lange dag. Je maakt je tuin een ideale plek om onder het genot van een kop thee je favoriete boek te lezen in de lentezon of wellicht wil je je terras transformeren tot een fijne plaats waar je kun eten en drinken met vrienden. Welke plannen je ook met jouw tuin hebt, de volgende musthaves mogen in ieder geval niet ontbreken.

Absolute musthaves voor een gezellige tuin
© Pixabay.com

Een loungeset
Om te kunnen ontspannen in je tuin is het belangrijk dat je comfortabel zit. Harde plastic kuipstoeltjes zijn hier nu niet het meest geschikt voor. Zeker wanneer je van plan bent om veel tijd door te brengen op je terras of in je tuin, kunnen deze plastic zittingen rugklachten geven en zere billen veroorzaken. Met een loungeset voorkom je dit probleem. Je kunt eventueel extra kussentjes op je loungeset leggen, zodat jij en je gasten extra ondersteuning voor de rug hebben. Daarnaast staan kussens ook nog eens heel gezellig.

Een picknicktafel
Ontspannen in je eentje en samenzijn met vrienden of familie gaan vaak samen met een hapje en een drankje. Daarom komt een tafel in je tuin goed van pas. Als je graag complete maaltijden in je tuin wilt eten, dan kan een picknicktafel uitkomst bieden. Wil je er voornamelijk een drankje en wat snacks consumeren, dan kunnen enkele bijzettafeltjes ook prima volstaan.

Sfeervolle verlichting
In de lentezon heb je geen kunstmatige verlichting nodig. Wanneer je echter de zomeravonden in je tuin wilt doorbrengen, dan mag sfeervolle verlichting niet ontbreken. Verlichting is er in allerlei vormen en kleuren. Mocht je je buitenplaats een eigentijdse look willen geven, dan kun je kiezen voor gekleurde led-verlichting in abstracte vormen. Ligt je voorkeur juist bij warm en romantisch, dan zijn windlichten een meer voor de hand liggende keuze.

Absolute musthaves voor een gezellige tui
© Pixabay.com

Een overkapping
Wil je je plezier in het buitenzijn niet door een paar regendruppels laten bederven? Zorg dan dat je een overkapping hebt in je tuin. Een overkapping is sowieso een goed idee als je een loungeset met stoffen bekleding of kussens hebt. Je hoeft dan niet bij de minste of geringste bui je spullen naar je schuur te verplaatsen en zelf je woning in te vluchten. En buiten dat, hoe fijn is het om te luisteren naar het geluid van de regen terwijl je zelf droog zit?

Een vuurkorf
Het hebben van een vuurkorf in je tuin vervult naast het gezellige uiterlijk meerdere functies. Ten eerste kun je je op koude dagen en avonden heerlijk warmen bij het vuur. Het vuur in de vuurkorf dient eveneens als sfeervolle lichtbron. Daarnaast heeft het geluid van knisperend houtvuur voor veel mensen een ontspannende, geruststellende werking. Voor veel vuurkorven zijn speciale roosters verkrijgbaar, zodat je je vuurkorf in no time kunt veranderen in een barbecue. Als barbecueën niet echt je ding is, dan kun je altijd nog marshmallows roosteren in het vuur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *