Lifestyle & Interieur

4 tips om een U-vormige woning in te richten

De indeling van woningen kan behoorlijk verschillen. Zo is de benedenverdieping van het ene huis bijvoorbeeld L-vormig, terwijl de ander U-vormig is. Deze laatste indeling kan voor problemen zorgen voor wat betreft de inrichting. Loop je hier ook tegenaan? Lees dan vooral verder, want in deze tekst zetten krijg je 4 tips om een U-vormige woning in te richten.

© Pexels.com

1) Druk de bank niet weg in de hoek
In veel woningen is de ene poot van de U de keuken en de andere poot de zithoek. Om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten, drukken veel mensen de bank weg in de hoek. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien praktisch, want er blijft zo veel ruimte over in het middengedeelte. Helaas is dit vaak ruimte waar niet veel mee gedaan wordt. Veel mensen gebruiken het alleen als loopruimte of zetten er eetkamerstoelen neer als ze visite over de vloer krijgen.

Wil je de ruimte in een U-vormige woning zo optimaal mogelijk benutten? Overweeg dan eens om je bank van de muur af te plaatsen. De ruimte die hierdoor achter de bank ontstaat, kun je bijvoorbeeld gebruiken als speelplek voor de kinderen. Daarnaast kun je er een kast neerzetten met leuke spulletjes erin. Door de bank in de open ruimte te plaatsen, wordt de zithoek bovendien een stuk knusser en sfeervoller.

2) Verbind ruimtes met elkaar
In een U-vormige woning zit vaak redelijk veel ruimte tussen de zithoek en de keuken. Hierdoor heb je misschien niet het idee dat beide ruimtes echt bij elkaar horen. Reden genoeg om voor verbinding te zorgen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Kijk allereerst eens naar het kleurgebruik. Als er in de eethoek hele andere kleuren op de muren zitten dan in de zithoek, vormen beide ruimtes geen eenheid. Kies daarom een basiskleur en laat deze in beide ruimtes terugkomen op de muren.

Je kunt ook voor verbinding zorgen door soortgelijke materialen in beide ruimtes terug te laten keren. Heb je een mooie, houten eettafel in de eethoek staan? Overweeg in de zithoek dan een salontafel, bijzettafel of tv-meubel van hetzelfde materiaal neer te zetten.

3) Kies voor grote meubels
Sommige mensen hebben de neiging om een U-vormige woning met kleine meubels in te richten. Zij denken dat het hierdoor een stuk ruimtelijker wordt, maar dit is juist niet het geval. Kleine meubels gaan op in de ruimte, waardoor het vaak veel voller oogt. Richt een U-vormige woning daarom liever in met grote meubels, zoals een elementenbank en lange eettafel.

© Pexels.com

4) Breek de lange muur
De lange muur is vaak een pijnpunt in een U-vormige woning. Omdat deze van voor tot achter loopt, is het verstandig om hem te breken. Dit kun je doen door de muur in verschillende kleuren te verven, maar ook door de muur (deels) te behangen. In plaats daarvan kun je de muur ook breken door een open kast of roomdivider te plaatsen. We zien bovendien steeds vaker dat mensen een meubel laten maken die de gehele muur beslaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *