Lifestyle & Interieur

3 soorten open kasten die uw huis direct een nieuwe look geven

Open kasten zijn een van de grote meubeltrends van dit moment. Open kasten geven een positieve en inspirerende schwung aan het interieur en hebben nog meer aan positiviteit te bieden. Naast een prachtig en stijlvol decoratie-element in de woonkamer of slaapkamer – u kunt er mooie spullen in uitstallen -, zorgen ze voor de nodige extra ruimte in huis. U heeft namelijk niet meer te maken met openslaande kastdeuren. Een fijn kenmerk van deze kastsoort is verder dat u direct ziet wat er in uw kast staat. U kunt benodigdheden als kleding, serviesgoed, glazen of wat u ook maar nodig heeft, snel en zonder te zoeken pakken. Ten slotte is het aantrekkelijke aan kasten met een open structuur de variatie aan modellen en stijlen die meubelzaken te bieden hebben. Een open kast is zo gevarieerd qua vormgeving, materiaalsoort en grootte, dat ze in elk interieur in te passen zijn. Maar welke drie soorten open kasten trekken op dit moment de meeste aandacht? Met welke openkaststijlen kunt u een ruimte strak stylen en een verrassend nieuwe look geven?

© Pixabay.com

Een open kast met legplanken

Als u meer sfeer in uw interieur wilt brengen, dan kunt u dit in een handomdraai doen door een open kast met legplanken te kopen. Kenmerkend voor deze stijlvolle, industrieel ogende kasten is dat ze een minimalistisch design hebben en vaak veel opbergruimte bieden, zodat u de kastruimte optimaal benut. Een prachtig voorbeeld van een open kast met legplanken is de Rek Dover, die gemaakt is van robuust materiaal en prachtig afgewerkt is in melaminestijl. Een ander uniek kastmodel met legplanken dat we hier willen uitlichten, is de kast Dalles, die vooral opvalt door de strakke diagonale lijnen.

Een open boekenkast van kwaliteitshout

Een van de klassiekers uit het assortiment open kasten is al jarenlang de open boekenkast. De meest elegante uitvoeringen van dit type kast zijn gemaakt van eikenhout of mahonie. Van kwaliteitshout dus. Qua looks is tegenwoordig alles mogelijk als u dit type open kast zoekt. Zo kunt u gaan voor een kast van hout, die afgewerkt is met een betonlookfolie. Een treffend voorbeeld van de schoonheid van een open boekenkast met betonlook is de veelverkochte kast Pombal. Deze prachtkast heeft achttien vakken om boeken in op te plaatsen. Drie vakken zijn voorzien van een karakteristiek gekleurd deurtje, waardoor u ze kunt gebruiken om bijvoorbeeld puntenslijpers, pennen, een nietmachine of notitieblokjes in op te bergen. Houdt u van een meer landelijk en traditioneel ontwerp van blank teakhout? Dan kunt u de aanschaf van de boekenkast Yvon met handige trap overwegen.

© Pixabay.com

Een ideale kast om uw schoenen in te etaleren

Een derde variant open kast die veel mensen momenteel kopen, zijn open schoenenkasten. Deze zijn perfect bruikbaar in de hal, entree of bijkeuken van uw woning. Schoenkasten hebben als pre dat ze ervoor zorgen dat het in de hal van uw woning, in de slaapkamer of waar dan ook netjes blijft. Een van de meest elegante modellen open schoenenkasten van dit moment, is de prachtige modern gestylede schoenenkast Levi, met ruimte voor liefst 40 paar schoenen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *