Horoscoop

Mijn sterrenbeeld is Leeuw

De Leeuw is het vijfde teken van de dierenriem. Van toepassing op mensen die zijn geboren tussen 23 juli en 22 augustus. Het dierenriemteken Leeuw wordt sterk geassocieerd met de Zon en het Vuur. Kenmerken die ware leeuwen zelf ook onmiddelijk uitstralen als je ze op televisie of in levende lijve spot.

Mijn sterrenbeeld is Leeuw
© Pixabay.com

Over het algemeen worden Leeuwen geboren met een karakter waar hun medemens niet omheen kan. Eigengereid, maar tegelijkertijd standvastig, eerlijk en toegewijd. Een rots om op te bouwen.

Sterke en zwakke punten

De Leeuw is temperamentvol en wil het leven met twee handen aanpakken. Op de eerste plaats zijn of haar eigen leven. Een geboren aanvoerder, daadkrachtig en volhardend. Over het algemeen positief ingesteld, enthousiast en energiek. Moedig, beschermend en erg trouw. Daarnaast vaak ook goedlachs, voorzien van een gezonde dosis humor.

Daar staat tegenover dat de Leeuw niet teveel in de spaken gereden wil worden. Zich snel op de tenen voelt getrapt. Doordat hij of zij zich een geboren leider voelt, zal de Leeuw zelden van een standpunt wijken. Eigenwijs dus, een denker bovendien. Bazig, zo je wil, en ongeduldig. Emotioneel als ie zijn zin niet krijgt. Erg gevoelig, soms overdramatisch.

Relaties en vriendschappen

Ten aanzien van de liefde of vriendschap is er geen trouwere mens als de Leeuw. Iemand waar je een je kunt vertrouwen, die je nooit zomaar uit het oog verliest en met alle middelen zal willen beschermen tegen gevaar. Hartstochtelijk bovendien. Leeuwen willen altijd bekoren.

Mijn sterrenbeeld is Leeu
© Pixabay.com

Daar staat tegenover dat de Leeuw eigenwijs is. Een leiderstype die ook ten aanzien van persoonlijke relaties niet veel tegenspraak duldt. Gevoelig als het gaat om een liefde die niet wordt beantwoord. Overgevoelig soms. Iets dat de Leeuw zelden zal tentoonspreiden, maar veelal stilletjes met zich meedraagt. Tweelingen, Weegschaal en Waterman passen het beste bij de Leeuw.

Carrière

De Leeuw is een geboren leider. Een doorzetter. Volhardend in elke taak waar hij of zij zich voor gesteld weet. De Leeuw wil nooit falen en zal er preventief alles aan doen om dat te voorkomen. Dat maakt hem of haar een denker die zonodig meerdere oplossingen tot een probleem laat passeren voordat er een weloverwogen keuze wordt gemaakt. De Leeuw gaat ook zelden een probleem uit de weg.

In dat opzicht vaak geen betere werkkracht dan een Leeuw. Mits een ander hem of haar niet teveel in de wielen rijdt. Dan volgt over het algemeen een vurige strijd. Grondig en beargumenteerd zal de trotse Leeuw zijn standpunt verdedigen. Als ie tenslotte al inbindt zal dat mondjesmaat zijn en pas na lange tijd. Opvliegend daarbij, maar in de kern een superkracht die uiteindelijk altijd uit is op het beste resultaat.

Kortom, mensen met het sterrenbeeld Leeuw zijn personages waar niemand omheen kan. Ze zijn meesters in het beschermen van anderen. Vrienden, relaties en collega’s steunen ze door dik en dun. Eigenzinnig en overheersend, maar hartstochtelijk trouw. Op zoek naar gezonde, rotsvaste relaties waarin de wens om iets van het leven te maken centraal staat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *