Gezond & Wel

Zo zorg je als werkgever dat je medewerkers gezond blijven

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, dan is het natuurlijk prettig dat je gezonde werknemers in dienst hebt. Zo kun je je werknemers op verschillende fronten pushen om gezond te blijven en te zijn. Dit is voordelig voor jou als werkgever, aangezien je medewerkers dan minder snel in de ziektewet terechtkomen. Door middel van een gezonde en een prettige werkomgeving kun je dit al heel snel omdraaien. Hieronder lees je precies hoe je die gezonde werksfeer bij je bedrijf kunt invoeren om te zorgen dat je werknemers gezond blijven.

© Pexels.com

Doe preventief onderzoek

Allereerst is het natuurlijk goed om te kijken waar je medewerkers nu al staan in hun werk. Zo kan het zijn dat je fysiek werk moet leveren, een preventief medisch onderzoek kan helpen of je medewerkers het aan kunnen. Verder kan het ook inzichten bieden in verschillende oplossingen voor in de toekomst. Zo kun je de gezondheid van je medewerkers waarborgen en op een goede manier naar oplossingen kijken, mocht dat nodig zijn. Kijk bij Everybody Frank om te kijken hoe jij het beste zo’n onderzoek in kunt stellen en waarom het zo positief is om dit te doen onder je werknemers.

Zorg voor een gezonde werkvloer

Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat je als bedrijf ervoor zorgt dat je werkvloer ook gezond blijft. Hiermee bedoelen we natuurlijk de snacks die geserveerd worden tijdens de pauzes. Het is natuurlijk heel lekker om ongezonde snacks aan te bieden, maar zorg dat je gaat voor gezonde snacks. Op die manier krijgen je werknemers voldoende vitamines binnen en krijgen ze gezonde energie voor de werkdag. Ook is het van belang dat je ervoor zorgt dat je werknemers gaan wandelen in de pauze. Zo kan het zijn dat ze de hele dag achter een bureau moeten zitten. Zorg ervoor dat ze in de pauze lekker in beweging komen, zodat ze minder snel last krijgen van hun rug.

© Pexels.com

Goede werkhouding is key

Als laatste is het natuurlijk belangrijk om een goede werkhouding te genereren als je werknemers aan het werk hebt. Zo is het van belang dat je ervoor zorgt dat je werknemers goed kunnen werken. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat je werknemers aan een goed bureau komen te zitten die ook ergonomisch is. Op die manier kunnen ze gemakkelijk een goede werkhouding aannemen. Ook een bureaustoel kan hierbij niet ontbreken. Zorg er dus voor dat ze op een prettige manier kunnen werken, zodat je werknemers gezond blijven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *