Lifestyle & Interieur

Zo kies je de zorgverzekering die bij jou past

Zorg is voor iedereen belangrijk. Ook voor wie nu weinig zorg gebruikt, maar later misschien wel meer zorg nodig heeft, of juist andersom. Misschien heb je nog nooit zelf een zorgverzekering afgesloten, of misschien wil je graag overstappen naar een andere zorgverzekeraar. In al deze gevallen kun je wel een simpel overzicht gebruiken van wat je moet weten over het afsluiten van een zorgverzekering, overstappen naar een andere zorgverzekeraar en bijvoorbeeld de voordelen van een collectieve zorgverzekering.

© Pexels.com

De basisverzekering en de aanvullende zorgverzekering

Zorgverzekeringen zijn er in alle soorten en maten. Om te beginnen heeft elke zorgverzekeraar wel een basisverzekering. Dat kun je zien als een soort standaardpakket. Zo’n pakket wordt samengesteld uit gemiddelde zorgbehoeftes, maar deze is eigenlijk vooral voor mensen die niet veel gebruikmaken van zorg. Zo worden bij de meeste basisverzekeringen tandartskosten en fysiotherapie niet vergoed. Omdat er mensen zijn die vaker naar de tandarts moeten of vaak fysiotherapie nodig hebben, bestaan er aanvullende verzekeringen. Met een aanvullende verzekering ben je beter verzekerd tegen kosten voor zorg naar keuze. Er zijn verschillende gradaties in bijvoorbeeld de aanvullende tandverzekeringen. Van de goedkoopste en simpelste versie, tot de extra goed verzorgde versie met zoveel mogelijk vergoedingen.

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Het komt geregeld voor dat mensen naarmate van tijd andere zorg nodig hebben. Dat kan voorkomen wanneer mensen een ongeluk hebben gehad en moet revalideren. Maar andersom gebeurt het ook regelmatig. Dan kom je uit een periode waarin je veel zorg nodig had, maar inmiddels bent hersteld. Het is belangrijk dat een zorgverzekering altijd past bij de zorg die je nodig hebt. Daarom kun je jaarlijks van zorgverzekering veranderen. Het overstappen van zorgverzekering is gelukkig heel makkelijk en gebeurt vaak zelfs automatisch wanneer je een zorgverzekering afsluit. Kijk daarom jaarlijks naar de zorg die je het aankomende jaar verwacht te gebruiken. Ga je minder zorg gebruiken? Of juist meer? Stap dan gemakkelijk over naar een voordelige zorgverzekering. Let er wel op dat je dit pas aan het eind van ieder jaar kunt doen en uiterlijk tot en met 31 december.

© Pexels.com

Collectieve zorgverzekeringen

Naast de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekering heb je ook nog de collectieve zorgverzekering. Collectieve zorgverzekeringen zijn er voor specifieke groepen mensen. Zo zijn er collectieve zorgverzekeringen voor bijvoorbeeld leerkrachten of mensen die zelf in de zorg werken. Maar ook voor studenten of voor groepen mensen met dezelfde werkgever. Op de website van een zorgverzekeraar makkelijk opzoeken op jouw werkgever afspraken heeft gemaakt met de zorgverzekeraar waar je een zorgverzekering wilt afsluiten. Een collectieve zorgverzekering biedt extra voordelen en aanvullende zorgverzekeringen met een soort groepskorting. Ga daarom op zoek naar de beste collectieve zorgverzekering voor jou. Ook gezinsleden profiteren van een collectieve zorgverzekering. Zo ben je samen goed verzekerd voor een voordelige prijs. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *