Lifestyle & Interieur

Weinig tijd? Waarom denk je niet aan een hovenier?

Het zorgen voor een mooie tuin

Wanneer je een huis hebt gekocht met een stuk grond achter en voor, dan wil je daar een mooie tuin bij hebben. In veel gevallen hebben de nieuwe bewoners daar geen tijd voor, maar weten ook niet hoe ze het zouden moeten doen. Je moet namelijk weten wat goede planten zijn om in je tuin te planten. Wanneer je toch een mooie tuin wil hebben met weinig onderhoud, dan is het verstandig om de tuin aan te laten leggen door een hovenier. Een hovenier zal al het werk van je overnemen, zodat jezelf alleen maar hoeft te genieten van je mooie tuin. Voordat je echter zover bent dat een hovenier aan het werk kan gaan, moet je eerst een uitvoerig gesprek hebben. Hoveniers moeten weten wat je wensen zijn en wat de kosten maximaal mogen worden.

© Pexels.com

De werkzaamheden van de hovenier

Wanneer de hovenier je wensen weet, zal hij eerst een schets maken. Zodra de schets klaar is, zal hij de tekening laten zien. Omdat je een tuin wil hebben met weinig onderhoud zullen er veel tegels gebruikt worden. Het is mogelijk een vijver en een terras aan de achterzijde van je woning aan te laten leggen. Langs de buitenzijde kunnen borders gemaakt worden voor vaste planten. Het terras kan worden opgefleurd met bloempotten en -bakken. Eerst zal er een offerte worden gemaakt en als je het eens bent met het bedrag, en vertrouwen hebt in de hovenier, kan hij aan zijn werkzaamheden beginnen.

Kosten voor het aanleggen van een tuin

Een hovenier zal op de eerste plaats een vast uurloon met je afspreken. Dat bedraagt tussen de € 35 en € 75 per uur. Daarbij komen nog andere kosten zoals: het tuinontwerp dat tussen de € 200 en € 900 per ontwerp zal bedragen en het tuinonderhoud tussen de € 30 en € 50 per vierkante meter kost. Voor de tuinaanleg en tuinrenovatie moet tussen de € 50 en € 100 per vierkante meter worden gerekend. Laat, voordat je met een hovenier in zee wil gaan, eerst een duidelijke offerte maken. In de offerte moet staan wat je kunt verwachten van de werkzaamheden, die er allemaal gedaan worden.

© Pexels.com

Tuinrenovatie

De mogelijkheid bestaat dat als je al langer in een huis met een tuin woont, je de tuin beu bent. Omdat je voor je tuin aan verandering toe bent, wil je hem laten renoveren. Je kunt dat samen met je hovenier bespreken. Je kunt de bomen, die je in de tuin hebt, laten kappen en daarvoor in de plaats een pergola laten plaatsen. Ook kan je de beukenhaag, als je die hebt, laten vervangen door een mooie houten schutting. Er zijn zeer veel mogelijkheden om je tuin anders in te richten. Bespreek dat eerst met je hovenier, zodat je achteraf geen spijt hebt van wat je hebt laten doen.

Tuinonderhoud

Om een mooie tuin te houden, is er onderhoud nodig. Wanneer je bijvoorbeeld coniferen in je tuin hebt, moeten ze jaarlijks gesnoeid worden. Omdat je zelf niet weet hoe je moet snoeien, kun je de werkzaamheden laten doen. Ook het onderhoud van een gazon is belangrijk. Het is niet alleen goed te maken met het maaien van het gras, maar het moet ook op gezette tijden worden voorzien van de juiste kunstmest.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *