Lifestyle & Interieur

Dit zijn de 3 populaire vloeren in 2023

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer, wil je natuurlijk wel meedoen met de trends. Nu kiezen voor een trendy vloer zorgt ervoor dat je iets kiest waar je nog jaren mee door kan. Vloerentrends veranderen namelijk niet zo snel. Zo is de pvc-vloer bijvoorbeeld al jaren een populaire keuze. Welke trends komen we nog meer tegen in 2023?

© Pexels.com

Klassieke cementdekvloer

Je kunt een cementdekvloer gewoon gebruiken als eindvloer. Tenminste, als je het gaat pleisteren, vlinderen of afwerkt met een coating. Zeggen deze termen je niet veel? Dan is het goed om informatie in te winnen bij een professional. Je krijgt bij deze afwerkingen een mooie, gladde, egale vloer. Een cementdekvloer heeft een stoer uiterlijk en is daarom nog altijd populair.

Zelf een smeervloer leggen is een vervelende klus. Je kunt het namelijk maar één keer doen, en dan moet het meteen goed gebeuren. Je kunt het beste voor een ervaren vakman kiezen om een cementdekvloer te leggen. Wellicht een investering, maar daar heb je nog jaren plezier van.

Helemaal kiezen voor pvc

Kiezen voor pvc kun je een echte trend in 2023 noemen. Bij veel leveranciers van vloeren is de pvc-vloer al de meest populaire vloer uit het assortiment. Pvc-vloeren zijn veelzijdig en kunnen in allerlei soorten worden opgeleverd. Denk bijvoorbeeld aan pvc dat lijkt op hout, of een vloer die lijkt op een tegelvloer, terwijl het pvc is. Echte tegelvloeren zijn vaak kil en koud, terwijl een pvc-vloer juist een lage warmteweerstand heeft.

Pvc laat warmte goed door, waardoor het ook ideaal valt te combineren met een vloerverwarming. Je hoeft de verwarming niet zo hoog te zetten, en dat is een groot voordeel in een tijd waarin de energieprijzen door het dak gaan.

© Pexels.com

Duurzame vloeren

Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend thema. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een vloer die jarenlang mee kan. Soms alleen voor een positief effect op het milieu, maar vaak ook om op kosten te besparen. Een vloer die pas over tien of zelfs twintig jaar vernieuwd hoeft te worden, kost per saldo minder dan een vloer die over vijf jaar afgesleten is.

Zo kiest men bijvoorbeeld voor duurzaam laminaat met een levenslange fabrieksgarantie. Die zijn bijvoorbeeld voorzien van een anti-kras afwerking aan de bovenkant van de plank. Op die manier gaat de vloer extra lang mee. Daarmee bespaar je op kosten en doe je iets goeds voor Moeder Natuur. Je kunt kiezen uit verschillende soorten, zoals een authentiek laminaat of een walvisgraat vloer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *