Gezond & Wel

5 tips om je huis eenvoudig schoon te maken

Wie is er nou echt gek op schoonmaken? Misschien alleen van een glazenwasser of een professional. Het schoonmaken van een huis is voor de meeste mensen niet iets wat ze dagelijks doen. Is dat ook zo bij jou? Volg dan de volgende 5 tips. Deze tips helpen je je huis makkelijker schoon te maken.

© Pexels.com

Kies voor duurzame materialen

Wil je je huis eenvoudig schoonmaken? Dan wil je natuurlijk snel klaar zijn met het schoonmaakwerk.  Dit kan bereikt worden door te kiezen voor duurzame materialen. Neem als voorbeeld de gevelbekleding van je woning. Houten gevelbekleding is vrij lastig schoon te houden, mede doordat hout nogal gevoelig is voor verschillende weersomstandigheden. Bij kunststof gevelbekleding is dat niet het geval. Dit materiaal kan eenvoudig met een vochtige doek afgewassen worden. Je hebt dit onderdeel van je woning binnen een mum van tijd schoongemaakt.

Dit voorbeeld geldt voor nog veel meer onderdelen van je huis. Kies dus voor duurzame materialen en maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Dit bespaart ook nog eens op het gebied van onderhoud!

Zorg dat je huis goed ventileert.

Een andere tip is om je woning goed te ventileren. Dit doe je door elke dag je ramen open te zetten, of als het buiten koud is gebruik te maken van ventilatieroosters. Hiermee laat je vocht uit je huis verdwijnen en zorg je voor een gezond leefklimaat. Bijkomend voordeel: je hoeft niet bang te zijn voor bijvoorbeeld schimmel op de badkamer plafond. Als je dit op voorhand voorkomt, hoef je hier geen schoonmaakuren aan te besteden.

Gebruik de juiste middelen

Het eenvoudig schoonhouden van je huis is dus gelijk aan het minimaliseren van het schoonmaakwerk. Als je het mogelijk wilt maken, heb je de juiste middelen nodig. Koop je de beste dweil en plumeau? Dan is het eenvoudig om je vloer en woning schoon en stofvrij te houden.

Dat geldt ook voor een goede stofzuiger. Wil je geen stofzuiger meer nodig hebben? Een robotstofzuiger is dan een goede keuze. Dit is een investering, maar je krijgt er heel veel vrije tijd voor.

© Pexels.com

Maak elke week tijd voor een schoonmaakbeurt

Je hebt waarschijnlijk al veel te doen. Er bestaat een grote kans dat je hierdoor geen tijd hebt om je huis schoon te maken. Dit kun je voorkomen door een vast tijdstip in te plannen voor een schoonmaakbeurt. Wanneer je dit moment aanhoudt, weet je dat je elke week je woning goed schoonhoudt. Dit voorkomt dat er veel stof en vuil in de lucht hangt.

Deel de verantwoordelijkheid voor je huis

Je hoeft je huis echt niet in je eentje schoon te houden. Als je met een of meerdere mensen samenwoont, is dat het geval. Zorg ervoor dat je de verantwoordelijkheid van het schoonhouden van de woning samen met je huisgenoten of gezinsleden deelt.

Samenwerken is heel belangrijk. Dit betekent dat je je huis nog maar één keer per maand hoeft schoon te maken. Gedurende de overige weken zullen je huisgenoten of familieleden het schoonmaken verrichten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *