Lifestyle & Interieur

Lig jij in de zomer ‘s nachts ook altijd te woelen in de warmte?

Vraag mensen wat ze het meest vervelend vinden aan de zomer en je krijgt negen van de tien keer te horen dat zij ’s nachts zo slecht slapen. Overdag zijn de hoge temperaturen vaak heerlijk, maar die hitte trekt ook in je slaapkamer waardoor je niet goed tot rust komt. Je lichaam is namelijk voortdurend aan het werk om jou te koelen en dan kom je slecht tot rust. Gelukkig zijn er manieren om te zorgen dat je toch een goede nachtrust kunt krijgen. Wij laten je zien wat je kunt doen om de temperatuur in je slaapkamer aangenaam te houden.

© Pexels.com

Koop een mobiele airco

De beste manier om de temperatuur in je slaapkamer te verlagen, is door een mobiele airco te kopen. Het voordeel van een mobiele airco is dat je nauwelijks werk hebt van de installatie ervan. Daarmee vormen zij een goed alternatief voor de vaste airco. Een vaste airco is ten eerste veel duurder en ten tweede kun je ze zelf niet eenvoudig installeren waardoor je ook nog eens een dure monteur moet inschakelen. Een mobiele airco kun je gewoon neerzetten en vervolgens de slang door het raam naar buiten leggen. Dat is essentieel want uit de lucht wordt vocht gehaald en dat vocht moet op de juiste manier worden afgevoerd. Helaas gaat het hier vaak mis en dat merk je aan de temperatuur in je kamer: deze blijft vaak hoog waardoor mensen denken dat hun mobiele airco niet goed werkt.

Zorg voor een goede raamafdichting

Herken jij de situatie die wij in het voorgaande beschreven hebben? Dan is de kans groot dat er niet iets mis is met je airco, maar dat het tijd wordt om een goede airco raamafdichting te laten maken. Wil de airco namelijk goed werken, dan moet je zorgen dat je kamer zo luchtdicht mogelijk wordt afgesloten. Als jij de slang van je airco door het raam naar buiten legt, kan er ook gelijk weer warme lucht de kamer binnenstromen. Vandaar dat je moet zorgen dat je een goede raamafdichting laat maken. Dat kun je doen bij een kunststofplatenspecialist. Het enige wat jij hoeft te doen, is de afmetingen van je raam doorgeven evenals de doorsnee van de slang van je airco. De specialist gaat vervolgens aan de slag om voor jou een raamafdichting te maken die naadloos zal passen. Reken maar dat je airco het hierna stukken beter zal doen.

© Pexels.com

Onderhoud je mobiele airco goed

Heb je je kamer eenmaal luchtdicht afgesloten, dan is het daarna belangrijk om je airco goed te onderhouden. Zorg er daarom voor dat je regelmatig even kijkt of het luchtfilter nog schoon is. Haal eventueel stof en ander vuil van het filter zodat je airco het weer veel beter zal gaan doen. Vaak is het voldoende om maandelijks even een keer te kijken of het filter nog lucht door kan laten. Zorg er ook voor dat de inlaat en de uitlaat van je airco altijd vrij blijven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *